Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duó, Terra Profonda

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duó, Terra Profonda

Az Esemény kezdete: 2020-10-1720:00 Az Esemény vége: 2020-10-1723:00

20:00 Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duó 


 

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.
Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó.
Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Harcsa Veronika - ének

Gyémánt Bálint - gitár

 

Fotó: Glodi Balázs


 


21:30 Terra Profonda

Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése mély föld. A zenekar az elmúlt években magyarországi koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres szereplője lett, emellett külföldi fesztiválokon is bemutatkozhatott. Turnézott a Ripoff Raskolnikov Band előzenekaraként, 2018-ban pedig a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon lépett.

A zenekar tagjai:
Lo Buglio Vincenzo
Kiss Krisztián
Szabó Mátyás

 

Jegyár: elővételben 2000 Ft, a koncert napján 2500 Ft

 

 Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat