IV. Meybahar est - Martha Mavroidi & Giorgos Ventouris (GR)

IV. Meybahar est - Martha Mavroidi & Giorgos Ventouris (GR)

Az Esemény időpontja: 2019-10-2620:00

 A magyar-görög zenekar egészestés programja, külföldről meghívott zenei nagymesterek és előadók közreműködésével.

Negyedik alkalommal Martha Mavroidi és Giorgos Ventouris lesz a vendégünk Görögországból. Martha az egyik legnagyobb hatású ma élő fiatal tehetség, énekes, dalszerző és lafta játékos Görögországban. Különböző balkáni énektechnikákban elmélyült tudása, hangjának szépsége, szeretetre méltó előadói stílusa, valamint a Magyarországon nagyon ritkán hallható hangszer, a lafta játéka garantálja a csodálatos koncertélményt!


MARTHA MAVROIDI (GR)


Martha Mavroidit már gyermekkorától kezdve a legtehetségesebb görög előadóművészek között tartották számon hazájában. Népzenei és muzikológus tanulmányait Athénban végezte, majd etnomuzikológusként tanult Londonban és Los Angelesben. Később Amsterdamban szerzett kortárs zenei ismereteket. Zenekarával bejárta már Európa és Amerika legizgalmasabb fesztiváljait. Fiatalkora ellenére már a legtöb legendával állt már egy színpadon (Stathis Koukoularis görög hegedűssel, Savina Yannatouval, és Eliza Carthy angol népdalénekes és hegedűművésszel), de fellépett már a Görög Nemzeti Operában is. Számos dalt szerzett díjnyertes filmekhez és színházi előadásokhoz is. Először hallhatjuk majd Magyarországon, ahol ez alkalommal zenészpartnere Giorgos Ventouris fogja kísérni nagybőgőn, bensőséges hangulatot teremtve egy újabb felejthetetlen zenei utazáshoz!


Martha Mavroidi ének, lafta
Giorgos Ventouris nagybőgő


MEYBAHAR (HU-GR)

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el bennünket lelkünk belső rezdüléséig.

A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duójából született. A szantúr és hegedű tökéletes zenei párt alkotva, különleges atmoszférát teremt a színpadon. A zene pulzusát Krolikowski Dávid ütőhangszereken, Varga Merse dohollán és keretesdobon, Takács Péter pedig tablán biztosítja: ritkán hallható fúziója ez a mai dobhangzásnak, a közel-keleti kézi ütőhangszeres technikának és a gazdag indiai ritmus hagyománynak.


Az együttes duó, trió, kvartett és teljes öttagú felállásban egyaránt fellép. Világhírű előadóművészeket hív meg vendégül, és dolgozik velük egy színpadon (pl.Ross Daly és Kelly Thoma, Haig Yazdjian).

Marilia Pilti - görög szantúr
Márton Kopcsik- hegedű, zengőhúros brácsa
Merse Varga – keretes dob, doholla
Dávid Krolikowski – ütőhangszerek
Péter Takács - tabla

Jegyár: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat