Jamese, Arusenkaa koncertek


Az Esemény időpontja: 2019-05-18 20:00


 JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefogja.

Már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretét. Vidéki lányként sokat kellett segíteni a földeken, kertben és ez idő alatt, mint régen a fonóban tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Volt közte nagyapjától megmaradt ritka indiai mesegyűjtemény, operamesék, népmesék vagy egy Fellini film története. Ezek az élmények adják az insprációt a dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremeti meg a JaMese sajátos világát.

ArusenKaa egy ének-zeneszerző folk duó Budapestről.
A duó tagjai a zeneszerző – énekes, Arusyak Mirzoyan, és zeneszerző Karen Arutyunyan, aki különböző tradicionális hangszereken is játszik. Mindketten örmény zenészek és zenéjükre nagy hatással van az örmény bárd-, örmény népzene, emellett a 90’-es évek alternatív-, jazz-, pszichedelikus-, és világzenei zenekarok nyomát is fel lehet lelni. Érezhető Kate Bush, Genesis és még Nina Hagen hatása is.

 

Jegyár: 1000.- Ft


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak