Jamese, Arusenkaa koncertek

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2019-05-18 20:00


JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefogja.Már gyermekkorában magába szívta a mesék, történetek szeretét. Vidéki lányként sokat kellett segíteni a földeken, kertben és ez idő alatt, mint régen a fonóban tanár édesanyja mesélte egyik történetet a másik után. Volt közte nagyapjától megmaradt ritka indiai mesegyűjtemény, operamesék, népmesék vagy egy Fellini film története. Ezek az élmények adják az insprációt a dalaihoz is; örökérvényű, értékálló, ugyanakkor modern történetek ezek, melyben a dallam és szöveg szimbiózisa teremeti meg a JaMese sajátos világát.

2018 tavaszára új anyaggal jelentkezett a zenekar. A Csak a Napba bemutatkozó lemezük után a Bennem a Világ sem szakít a hagyományokkal: az örök dalforma marad de egyre kiforottabb a zenei világ. Az új anyag címadó dalát, Emese Lackfi Jánossal közösen írta. A JaMese dallamra a kortárs költő könnyen kanyarította a szavakat és egy dinamikus, sodró lendületű “üzenetdal” kerekedett belőle. Az albumra felkerül Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség.

2018 végén egy különleges adventi anyag elkészítésébe kezdett a zenekar: Szabó T. Anna Adventi kalendárium című kötetéből zenésítettek meg verseket. Idén pedig egy teljes lemez készül ebből a gyönyörű kötetből, ami egy újabb különleges állomás lesz a zenekar életében.

A zenekar tagjai:
Molnár Emese – ének
Udvarhelyi Gábor – gitár
Éder Ferenc “Lá” – basszusgitár
Badics Márk – dob

 

ArusenKaa egy ének-zeneszerző folk duó Budapestről.
A duó tagjai a zeneszerző – énekes, Arusyak Mirzoyan, és zeneszerző Karen Arutyunyan, aki különböző tradicionális hangszereken is játszik. Mindketten örmény zenészek és zenéjükre nagy hatással van az örmény bárd-, örmény népzene, emellett a 90’-es évek alternatív-, jazz-, pszichedelikus-, és világzenei zenekarok nyomát is fel lehet lelni. Érezhető Kate Bush, Genesis és még Nina Hagen hatása is.

 

Arusyak orvosként kezdte pályafutását, de mindig a zene volt az igazi szenvedélye. Először az orosz underground alternatív Placenta zenekar frontembere volt, majd az IDM művész, Ambidextrous Jermook nevű elektronikus projektjében dolgozott. Számos színpadon fellépett már, köztük az Avant Nemzetközi Fesztiválon, részt vett Oroszország legnagyobb rockzenei fesztiválján, a Nashestvie-n és a Territoria nevű Modern Művészeti Fesztiválon.

A mára már önállóan is hírnevet szerzett gitáros, Karen neve nemzetközi szinten a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballet tagjaként lett először ismert. Egyéni játékstílusának köszönhetően – amelyre Jimmy Page és Sonny Sharrock egyaránt hatással volt - gyakran emlegetik generációjának egyik leginkább említésre méltó orosz / örmény gitárosaként. Számos nagy európai zenei fesztiválon szerepelt már, elismert zenészekkel. Amellett, hogy az AusenKaa tagja és zeneszerzője, gitáron, mandolinon, dudukon, shvi-n (örmény fuvolán) és más fafúvós hangszereken, basszusgitáron, ütőhangszereken, szintetizátoron játszik, énekel és vokalistaként is közreműködik különböző produkciókban.

A mára már budapesten élő Karen és Arusyak Magyarország különböző zenei helyszínein játszanak. Koncertükhöz mindig más és más magyar zenészeket hívnak meg, ezzel frissítve minden alkalommal más hangzásvilágukat.

Jegyár: 1000.- Ft


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak