Jazz előszilveszter: Barabás Lőrinc, Canarro, JÜ

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2018-12-30 20:00


Barabás Lőrinc Quartet

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A zenekar jelenleg a második, Other Than Unusual című lemezzel turnézik.

„Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz vonal, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

A zenekar tagjai:

Barabás Lőrinc - trombita
Cséry Zoltán - billentyűk
Herr Attila - basszusgitár
Mihalik Ábel - dobok

Canarro

“SWING MANOUCHE - MAGYAR ZENEI ÍZZEL FŰSZEREZVE”


A virtuóz manouche swing Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával.

A Canarro Magyarország egyik úttörő manouche swing zenekara.
A Canarro formációja egy különleges autentikus nyugat-európai manouche swing felállás, amelynek repertoárjában Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a hazai tradíciók találkoznak.

hegedû - Szakál Tamás
gitár - Sidoo Attila
gitár - Jakab Viktor
bõgõ - Soós Márton
harmonika - Marosi Zoltán

www.canarro.hu
www.facebook.com/canarro

“A Jü az elragadtatás zenéjét játssza: sokszor szigorúnak tetsző, néha kifejezetten repetitív örvénylésből kibontakozó, kinyíló témáik a pszichedelikus és noise rockból, némi folkból és telivér, power dzsesszből egyszerre táplálkozó kompozícióik hihetetlen energiákat hordoznak.” (Barotányi Zoltán )

A Berlin-Budapest tengelyen létező trió közel félév után mutatja meg magát újra szülővárosában. Az itthoni egyre bővülő rajongótárboruk mellett nemzetközi szinten is többször bizonyítottak már, komoly sikereket értek el nagyobb fesztiválokon (Saalfelden Jazz Fest, Ljubljana Jazz Fest, Match & Fuse London), 2014 novemberében pedig a patinás RareNoise Recordsnál jelent meg lemezük Kjetil Møster szaxofonossal, és a keverést nem más készítette, mint a legendás Bill Laswell. A lemezről elismerő kritikák jelentek meg olyan fontos lapokban és oldalakon, mint a Jazzwise, a Nextbop, a Jazz Journal, vagy az Allaboutjazz. Az új lemezüket 2016 márciusában veszik fel, melyről hallhatunk majd pár számot.

Mészáros Ádám – gitár
Hock Ernő – basszusgitár
Halmos András – dob

Jegy:

Elővételben: 2000.-Ft

Koncert napján: 2500.-Ft


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak