Jótékonysági est László Gézáért (Kicsibükk, Gyergyószék)


Az Esemény időpontja: 2018-04-10 20:00

Segélykoncertünkre szeretettel várunk Benneteket!


Az adományt egy fiatalember támogatására fordítjuk.

Az egyedül élő László Géza lábfeje 6 éve a kemény télben lefagyott, mindkettőt amputálni kellett. Bal bokája törés miatt deformált. Erős fájdalmai miatt helyzete súlyosbodott. A lábfejeket pótló „orthoped cipő javasolt” – így szól az orvosi vélemény.
A koncerten befolyó összegből szeretnénk, ha Gézának a szakorvos által javasolt gyógycipőt tudnánk venni. Ezenkívül reméljük, fut még tűzifára, esetleg a ház javítására is.

László Géza környezetéről, a településről:
A kollektivizálás idején volt néhány család, akik a kommunista hatalom zsarolásai ellenére sem „írtak alá”. Ők messze a falutól, igen sovány helyen, Kicsibükkön kaptak földet. Ezt a területet - Isten háta megett, Isten szeme előtt - megkerülte a történelem. Templomot és iskolát építettek, kert végébe temetkeztek, megvetették a lábukat. Az újabb rendszerváltozáskor azonban házaikat gerendára szedték, és visszaköltöztek a faluba. Kivéve Gézát. Őt szülei is hiába hívták. Elment mindenki, maradt a templom, az iskola és Géza. Most sem akar másutt élni. A két deszkaépület még lábon áll, Géza már nem. Őt kéne most talpra állítanunk, fájdalmait csillapítanunk, reményeit visszaadnunk.
Amíg lehet.

(A fotó illusztráció) 

Közreműködnek:
Berecz András, Navratil Andrea, Demeter László, Erdőfű zenekar, Vizeli Balázs, Vizeli Máté, Pál István Szalonna és bandája, Zurgó zenekar, Békás banda, Szabó Dániel

 Ajánlott hozzájárulás


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak