Kamaracsütörtök - Tóth Viktor: Könnyen Érthető Jazz - INGYENES PROGRAM

Kamaracsütörtök - Tóth Viktor: Könnyen Érthető Jazz - INGYENES PROGRAM

Az Esemény időpontja: 2020-11-1220:30

 “az emberek gyakran panaszkodnak, hogy nem értik a zenémet. –hogy akarják egy pillanat alatt megérteni, mikor én tíz évig gondolkoztam rajta…” miles davis

 

Tóth Viktor szaxofonművész koncert – beszélgetése a jazz száz évéről – élő zenével, audio és video részletek bemutatásával illetve azok magyarázatával.

 

A koncerten a közönség beavatást kap a jazz történetébe, stílusjegyeibe – az elhangzó számok példaként szolgálnak majd. Kommentárok segítségével egyfajta kulcsot kap a hallgató a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Tóth Viktort többszörösen az év altszaxofonosának, zeneszerzőjének választották Magyarországon. Több “év jazz lemeze” díj kitüntetettje. Eme produkció sikere a szaxofonos közvetlenségében, magas szintű felkészültségében és előadói készségében rejlik. A “könnyen érthető jazz“ koncert – beszélgetés című előadás több teltházas estet megélt Magyarországon és Európa nagyvárosaiban egyaránt.

“Sokszor éreztem koncertjeimen, hogy a hallgatóságnak szüksége van egy pár mondatra a zene hallgatása előtt vagy után, hogy mélyebben megértse, miről és miért is játszunk. A jazz egy nagyon tradícionális műfaj, a stílusok és kifejezési módok egymásra épülnek, a zene szellemi és lelkimondanivalója szorosan összefügg a jazz száz éve alatt élt emberek életével és lelki világával. A jazz elsőre bonyolultnak hallatszódhat az “edzetlen” fülnek, de meggyőződésem, hogy ha példákon keresztül és útmutatások segítségével hallgatja a hallgató, a zene kontextusba kerül és a szívnek és a tudatnak is egyaránt nagy élményt okoz.” Tóth Viktor

INGYENES PROGRAM!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat