Koncz Gergely: Magyarpalatka - lemezbemutató koncert

Koncz Gergely: Magyarpalatka - lemezbemutató koncert

Az Esemény kezdete: 2021-11-0519:30 Az Esemény vége: 2021-11-0520:30

Koncz Gergely

Magyarpalatka

lemezbemutató koncert

 

Huszonéve motoszkál bennem, hogy tán jó volna egy olyan felvétel, amire magam hívok zenészeket, s olyat próbálunk muzsikálni, ami velük együtt sikerülhet igazán jól, ami velük a leghitelesebb. Csak hát minek ilyen felvétel? Sok zenekar van, sok album. nem kell egy hatszázadik. Így gondoltam. De változtak az idők, mára a mesterek szinte mind elmentek, magunkra maradtunk. Sokan élünk a muzsikából, úgy ahogy lehet - és ahogy tudunk. A mai ember már másra gondol, amikor meghallja a szót: népzene. Koncertekre, együttesekre, zenekarnevekre, hosszú farkú díszmadarakra, amik elszállnak. Ritkán az eredeti felvételekre, emlékekre.


Ez elgondolkodtató. Tán nem is népzenész vagyok. Csak zenész, táncházzenész.

Évtizedek után 2019 elején lehetőséget kaptam még egyszer nyolc visai magyar ember lába alá zenélni. Lehetőség volt, hogy megpróbáljam, vajon jól gondolom-e: az említett zenészekkel tudnánk talán a lehető legjobban megközelíteni azt a muzsikát, ami mára a szülőhelyén is nagyon megváltozott, vagy ki is halt. S amit sok jó kolléga másképp hall, másképp érez. A vélt igazamat kerestem. Fekete Antal, Havasréti Pál és Liber Endre volt a segítség, ők hárman azok a muzsikusok, velük szerettem volna ezt megpróbálni, őket olyannak tudom, hallom. Az igazunk meglett, a vizsgabiztosok maguk a sokat látott visaiak voltak. Az ő táncuk alá muzsikálva született akkor egy alkalmi felvétel, azt sokszor visszahallgatva, és a többiek biztatására érett meg az elhatározás: csináljunk így, négyen egy lemezt. (Koncz Gergely)

Közreműködik:
Koncz Gergő - hegedű
Fekete Antal 'Puma' - brácsa
Liber Endre - cimbalom
Havasréti Pál - tekerőlant

Jegyár: 1000 Ft 

Az esemény zenés-táncos rendezvénynek minősül és csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet látogatni. (Applikációt is elfogadunk.)
 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat