Magyar Tekerőzenekar jubileumi koncert és bál
Az Esemény időpontja: 2019-10-0520:00

 A Havasréti Pál, Bartha Ágoston és Szerényi Béla által alapított zenekar az ország minden tájáról érkező tekerősökből álló magyar népzenei műhely, mely hagyományos módon fúvósokkal és énekesekkel egészül ki. A zenekart Bartha Zoltán Ágoston, Havasréti Pál és Szerényi Béla alapították 1989-ben Budapesten, az éppen abban az évben elhunyt Bársony Mihály tekerős és tekerőkészítő emlékére. Az egyre több tagot számláló zenekar azon fáradozik, hogy a tekerő évezredes kultúrája ne vesszen el nyomtalanul Magyarországon, s az elsősorban Dél-Alföldön honos hagyomány minél ismertebb és elismertebb legyen. Koncertjeiken a hagyományos dél-alföldi parasztzene mellett megszólalnak a zenekar tagjai által készített feldolgozások, történeti énekek, egyházi népénekek és Európa népeinek tekerős dallamai.

A 30 éves jubileum apropóján megrendezett kétszer 60 perces ünnepi koncert keretében a zenekar régi és újabb összeállításaiból egyaránt hallhatunk ízelítőt, valamint sor kerül a nemrégiben elkészült Dil-dil duda című lemez bemutató koncertjére Végh Andor, Vizin Antal, Dervár Ferenc "Kume" valamint a Misina, és a Tiszta Forrás Zenekar közreműködésével.

A koncertet követő táncmulatságban muzsikálnak a Víg zenészek: Kürtösi Csilla, Fenyvesi Attila, Böröcz Ákos, Takách Gusztáv.

 

Jegyár: 1000 Ft

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat