Makám és Branka Trió koncert

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2018-05-05 20:00


                                                                        1001 ÉJSZAKA és más történetek

A Makám a világzene nemzetközileg elismert hazai követe. A zenekar korszakain átível a tradíció és a modernitás, Kelet és Nyugat, a kollektív és individuális kettőssége, az ősi egység és harmónia keresése.
A Krulik Zoltán alapította együttes kezdetben az etno-avantgard kelet-közép-európai követeként robbant be a zenei életbe, mely korszakot (1984 -1990) finoman árnyalták az ázsiai, távol-keleti gyökerek, a balkáni és afrikai hatások s a kortárs zene repetitív elemei. Ez az irány folytatódott a 90-es évek lemezein (1990-1999) melyben az afro-amerikai zene, a jazz elemei ötvöződtek a Makám hangzásvilágában.
A zenekar legújabb korszakát tematikus, vokális lemezek sora jelzi.
Az utóbbi egy évtizedben Lovász Irén, Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Herczku Ági, Lázár Erika voltak a Makám énekes szólistái.
A rendszeres külföldi fesztivál meghívások mellett (Koppenhága 2000, Delhi, Bombay 2001, Moszkva 2003, Velence 2004, Prága 2006, Párizs, Brüsszel 2007, Frankfurti Könyvvásár 2008) a Makám a hazai zenei élet aktív részeseként évente közel száz koncertet ad.
Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád és az Ákom bákom c. műsoraik és hasonló című CD-ik rendkívüli népszerűsége.

Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idő miféle mélységeiből, a tájak miféle messzeségeiből zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idők, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."


A Makám együttes tagjai:


Magyar Bori-ének, Kuczera Barbara-hegedű, ének, Krulik Zoltán-gitár, ének, Boros Attila-basszusgitár, Keönch László-cajon, udu, ének, torokének 

 

Közreműködik: Vázsonyi János-szaxofon

 

Jegyár: elővételben 1500 Ft, koncert napján: 2000 Ft

Online jegyvásárlás itt!

 

A koncertet a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

                                                --------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                                      Branka Trió koncert

A Junior Príma díjas magyar-szerb származású énekesnő ez évben alakította meg trió formációját legújabb zenei ötletei megvalósításához. Branka zenei világát elsősorban a Balkán-félsziget és a Kárpát-medence népzenéje határozza meg. Zenészei bevonásával azonban ebből a világból kilépve szabadabb értelmezésben valósíthatja meg zenei elképzeléseit, a modern hangszerelés és speciális effektek alkalmazásával a népdalok szinte 'éteri' hangzásvilágban szólalnak meg. Ennek ellenére a feldolgozott népdalok mégsem kerülnek messze saját lelkületüktől, lényegi elemeik és stílusuk megmaradnak az énekesnő hiteles előadásmódjában.

Tagok: Básits Branka - ének, Czirják Csaba - gitár & effektek, Wertetics Szlobodán - harmonika.

 

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak