EX AURO Lemezbemutató koncert & Flamenco de mil colores

EX AURO Lemezbemutató koncert & Flamenco de mil colores

Az Esemény időpontja: 2020-02-2819:30

Az este programja:

19.30-20.30 Flamenco de mil colores
21.00-22.00 Ex Auro

 

 Duplakoncert: tradicionális flamenco előadás és world-jazz-flamenco fúzió lemezbemutató koncert magyar, szlovén és spanyol művészek közreműködésével.

 

 

EX AURO:

world-jazz-flamenco fúzió projekt, amely Keck Mária és Tomaž Pačnik találkozásából született. Etnikus dalokat szólaltatnak meg saját megfogalmazásukban: indiai, török, arab, szefárdi, roma, perui, argentín és más dallamok keverednek a jazz álomszerű, intenzív hullámaival és a flamenco ritmusok és tánc szilaj feszességével.

Miután Spanyolországban, Szerbiában, Macedóniában, Szlovéniában és hazánk színpadjain is többször megfordultak, ezúttal első lemezüket fogják bemutatni Mogyoró Kornél, - a Magyarországon a kritikusok és a közönség által többszörösen választott legjobb jazz ütőhangszerese -közreműködésével.

Tomaž Pačnik aktív résztvevője a szlovén és internacionális jazz színpadoknak, legjelentősebb projektje a Jazoo, egy szlovén ethno-jazz produkció, amellyel már öt lemeze megjelent.

Keck Mária kilenc évig élt és építette művészi karrierjét Spanyolországban. Mint táncos és énekes számos tradicionális flamenco és flamenco fúzió projekttel utazta körbe Európát, Japánt és Argentínát.

Mogyoró Kornél jelenleg a norvég basszusgitáros Per Mathisen zenekarának - a Heavy Weathernek - tagja, az Ewiva! trióban pedig az énekes Tóth Evelinnel és a hegedűvirtuóz Frankie Látóval zenél együtt. A Meinlpercussion, a Meinlcymbals, a Roland és Audio-Technica nemzetközi endorsere.

 

FLAMENCO DE MIL COLORES:

A flamenco számtalan színét, árnyalatát eltáncolták, eljátszották már, mégis minden nap születnek újabb és újabb változatok. Mindenki máshogy rezdül önmagában, s mindig máshogy, ha új flamenco társakkal találkozik a zenében. Csodákkal kecsegtető, izgalmas, olykor az egekig emelő, máskor lelombozó, semmiképp nem tét nélküli játék ez.


A flamenco andalúz cigány tradíciója magában foglalja a mór, a spanyol, a bizánci liturgia, a szefárd zene lenyomatait. Ugyanígy szervesen tud kapcsolódni a most aktuális zenei és táncnyelvi irányzatokkal. S mint nyitott nyelv hozza össze a különféle kulturális hátterű embereket.
Ezen a koncerten magyar, szlovén és spanyol művészek a flamenco improvizatív tradícióján keresztül osztják meg egymással és közönségükkel azt, ahogy ők a flamencoban léteznek, lüktetnek, éreznek.

Mitja Obed, a kiváló szlovén flamenco táncművész most táncol először Budapesten. Számos nemzetközi flamenco és kortárs táncprodukció szereplője, Dél-kelet Európában és Madridban.

Böröcz Petrát flamenco táncművészt az utóbbi években főként az improvizatív tradíción alapuló koncerteken, valamint a flamenco és a modern táncnyelveket ötvöző előadásaiban láthatta a fővárosi közönség.

Illés János flamenco gitáros egyéni hangú játéka különleges színfont a kelet-európai flamenco szcénában. Keck Máriával évtizedes munkabarátságra tekintenek vissza a Nuestro Aire és a De Cobre formációkban.

Jorge Díez flamenco énekes a spanyolországi Huelva tartományból származik. Második hazájának Budapestet választotta, így az itteni közönség már megismerhette őt és autentikus éneklését a Vicky Barcelona bár színpadán és más flamenco esteken.

 

 

 

Jegyár: elővételben 3500 Ft, a koncert napján 4000 Ft

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat