Meybahar Est – Ross Daly & Kelly Thoma (GR)

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2018-09-22 20:00

A Meditteráneum zenéje világhírű vendégekkel


A magyar-görög zenekar különleges egészestés porgramja külföldi zenészbarátaik megtisztelő közreműködésével. Első alkalommal olyan személyre gondoltunk, aki amellett hogy ránk is az egyik legnagyobb hatással bírt, zenei munkássága és közösségépítő tevékenysége miatt megkerülhetetlen a műfajban! Ross Daly és Kelly Thoma először játszik majd Budapesten, hogy bemutassák nemrégen megjelent “LUNAR” című lemezüket. Ritka izgalmas estének ígérkezik mindenkinek, különösen a különböző keleti kultúrák és különleges hangszerek iránt érdeklődő zeneszerető és értő közönség számára.

A program a Meybahar szervezésében a Fonó támogatásával jöhet létre.


Ross Daly & Kelly Thoma (GR)

Ross Daly és Kelly Thoma saját kompozíciókat fog bemutatni, melyek a kortárs modális zenei műfajba tartoznak. Ezek a szerzemények a különböző kultúrák modális zenei hagyományaira reflektálnak, földrajzi értelemben Észak-Nyugat Afrikától Indiáig bezárólag. Ross Daly által krétán alapított és vezetett –Labyrinth- nevű iskolájában évek óta ad lehetőséget többszáz érdeklődőnek világszerte, köztük a Meybahar két alapítójának is, hogy különböző szemináriumokon ismerkedjenek meg szélesebb körben a gazdag és változatos modális zenei tradíciókkal, úgy mint a török, perzsa, arab, örmény-azeri, indiai, és hagyományos görög zenékkel.
A Meybahar meghívására, és a Fonó támogatásával először van lehetőségünk őket itthon is meghallgatni közvetlen közelből.

Ross Daly - lyra, rabab, tarhu und saz
Kelly Thoma - lyra

 

 

Meybahar (HU-GR)

A Meybahar világzenét játszik, tradícionális és ritkán hallott hangszerelésben. A magyar-görög zenekar, Marilia Pilti (GR) görög szantúri (a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton (HU) hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa duóján alapszik, ami tökéletes zenei párt alkotva, mindig különleges atmoszférát teremt maga körül a színpadon. A zenekar különböző trió, kvartett és teljes öttagú felállásban is játszik: Varga Merse dohollán és keretes dobon, Takács Péter tablán, és Krolikowski Dávid pedig ütőhangszereken kísérve biztosítja a zene izgalmasan változó pulzusát.
A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és Kisázsia menti kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el minket lelkünk belső rezdüléséig. A repertoár improvizációban gazdag, sajátos újraértelmezése a számukra legkedvesebb görög, örmény és török kompozícióknak.

Marilia Pilti – görög szantúr
Kopcsik Márton- hegedű, zengőhúros brácsa
Takács Péter – tabla
Varga Merse – keretes dob, doholla
Krolikowski Dávid – ütőhangszerek

 

Jegyek: 


Elővételben: 2000.-Ft

Koncert napján: 2500.-Ft

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak