Molnár-C. Pál 125 - Lendületben című kiállítás - INGYENES PROGRAM


Az Esemény időpontja: 2019-04-30 19:00


Megnyitó: 19.30 
(A kiállítás már 19 órától látogatható)


125 éve született Molnár-C. Pál, az Est lapok '20-as, '30-as évek világának megörökítője lendületes tusrajzaival, melyekből egy válogatást láthatnak a Fonó látogatói a Molnár-C. Pál leszármazottai (unokája és felesége) által vezetett és fenntartott Molnár-C. Pál Műterem-Galéria rendezésében.

A Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum családi alapítású magán múzeum, ahol Molnár C- Pál (1894-1981) festőművész unokája és a család őrzi és bemutatja a XX. század egyik legsokszínűbb, hagyományokból táplálkozó, mégis modern, a világ változásaira rendkívül nyitott festőművész gazdag életművét. Az egykori műteremmel szomszédos lakásból tíz évvel ezelőtt kialakított Tavasz Terem elnevezésű lakásmúzeumban nagy klasszikus művész hagyatékokat állítanak ki, Aba-Novák, Stróbl, Kisfaludy Stróbl, Szőnyi, Rudnay, Kőrösfői-Kriesch szerepeltek többek között a „Művész is ember” sorozatban. A galéria által kiválogatott - részben máskor nem látható - összesen kb. 15 alkotás az évforduló alkalmából a Fonóban vendégeskedik majd és megtekinthető lesz egészen az évad végéig.

A kiállítást és egyben a Nemzetközi Jazz Nap koncertjét ünnepélyesen Zipernovszky Kornél, az eseménysorozat egyik hazai főszervezője, zenei szakíró, kritikus, egyetemi oktató nyitja meg.

A kiállítást a Nemzetközi Jazz Nap alkalmából nyitjuk meg, aznap este a vernissage után Ajtai Péter, a fiatal jazzgeneráció egyik kiváló képviselője, bőgős és barátai tisztelegnek egy koncerttel Charles Mingus, az 1922-ben született legendás bőgősfenomén emléke előtt, megidézvén muzsikájukkal azt a korszakot, amelyben a nagy művész aktív volt. Mind a a kiállítás látogatása mind pedig a Nemzetközi Jazz Nap alkalmából megrendezett koncert látogatása ingyenes.

A koncertről részletesen >>

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak