Napfonat, Meszecsinka
Az Esemény időpontja: 2020-01-2520:00

Az este programja:
20.00-21.00 Napfonat,
21.15-22.30 Meszecsinka

Napfonat

 

Egység, kör, több szólam, ritmus, összhang, figyelem, mélység, lágy és sokszínű nőiesség...


A Napfonat 2018 tavaszán alakult energikus női, ütős hangszerekkel kiegészített a cappella együttessé.
Az együttes tagjai külön-külön is izgalmas zenei világokat képviselnek, különféle stílusok, zenei (jazz, népzene, könnyűzene), és kulturális (Felvidék, Erdély, Oroszország) hátterükből fakadóan. Ez a sokféleség egyedi (hang)színt és világzenei jelleget kölcsönöz az együttesnek. Kompozícióik sajátos módon fogalmazzák újra a magyar és más nemzetek (orosz, szlovák, lengyel, spanyol, cigány, indiai, tahiti stb.) népdalainak világát, polifonikus hangzásba öltöztetve őket, kiemelve a népzene erejét és szépségét, az énekhang felszabadító hatását.
2018 tavaszától több teltházas koncertet is adtak Budapesten pl. a Szimpla kertben, az Artus Stúdióban, felléptek továbbá a Fonóban, Művészetek Völgyében, illetve külföldön is. Meghívott vendégei voltak a lengyelországi Festival Kultury Nebanalnej összművészeti fesztiválnak, melyre idén is visszalátogatnak.
2020 tavaszára várható a népdalfeldolgozásokat, versmegzenésítéseket és saját dalokat tartalmazó bemutatkozó albumuk.

TAGOK: Farkas Kriszti (Volkova), Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi
 

 

 

Meszecsinka koncert

A Fonogram díjas, pszichedelikus világzenét játszó Meszecsinka 2019 májusában jelentette meg negyedik albumát “Állj bele a mélybe” címmel. Ez a lemez - amely vinylen is kapható - folytatja a zenekartól megszokott eklektikus, ugyanakkor egységes hangképet. Hallhatunk rajta inuit torok éneket, altatót, szibériai népekre jellemző hangképzést, szerelmes dalt, telefonos próbafelvételt és az ősi rítusokra emlékeztető trance hangulatokat. Ezen az estén az új dalok mellett megszólalnak az előző lemez dalai is.

 

Jegyár: elővételben 1900 Ft, a koncert napján 2500 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat