Navratil Andrea és a Kobzos Együttes gyerekműsora - CSALÁDI PROGRAM

Navratil Andrea és a Kobzos Együttes gyerekműsora - CSALÁDI PROGRAM

Az Esemény kezdete: 2021-07-1716:00 Az Esemény vége: 2021-07-1718:00

Navratil Andrea és a Kobzos Együttes gyerekműsora

Daram-daram-madaram

 - hagyományőrző gyerekprogram játékos tánctanítással, hangszerbemutatóval és dalolással - 

 

A Navratil Andrea vezetésével működő Kobzos gyermekfoglalkozások nagy múltra tekintenek vissza; ezek keretében hangszerbemutatóval, játékos tánctanítással, mesével és sok-sok énekkel tanulnak és mulatnak a gyerekek.

A Kobzos Együttes 2006-ban alakult, kezdetben főképpen szakrális magyar népi énekek vokális, ill. hangszeres kísérettel történő előadására. Később az együttes repertoárja fokozatosan bővült; műsoraink között ma már a szakrális koncerteken kívül megtalálhatók a különböző tájegységeket felölelő népzenei koncertprogramok, táncházak, gyermektáncházak és egyéb gyermekfoglalkozások, valamint úgynevezett régizenei koncertek, amelyek anyaga főként a középkori Európa zenei anyagából áll össze. Tagjai különböző népzenei és regizenei formációk közreműködőiként külön-külön és együtt is számos elismerésben részesültek az elmúlt évek során, a teljesség igénye nélkül: Népművészet Ifjú Mestere cím, NKÖM Bezerédj-díj, Bartók-emlékdíj, Magyar Művészetért Díj, Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjjal lett kitüntetve idén.

„Az éneklés, a természet szeretete, valamint a hagyományos paraszti világ által őrzött tudás tisztelete gyerekkorom óta az életem része. Öröm számomra, amikor olyan emberekkel lehetek együtt, akiknek mindez hasonló értéket és élményt jelent. Fontosnak tartom, hogy ez az örökség ne csak könyvekben és kottalapokon legyen hozzáférhető, hanem élő tudás maradjon minden ember számára. Ezen értékek mentén választottam hivatásul a biológia tudományát, valamint a különböző népművészetek művelését és a néphagyományok ápolását, annak tanítását." (Navratil Andrea)

Közreműködik:
Navratil Andrea - ének, mese
Demeter László - koboz, ének
Komáromi Márton - hegedű, ének
Sebestény Rita - dob, ütőgardon

Jegyár: 500 Ft (2 éves kor alatt ingyenes) Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat