Nana Vortex, Ötödik évszak zenekar

Nana Vortex, Ötödik évszak zenekar

Az Esemény időpontja: 2019-12-2020:00

Az este programja:

20.00-21.00 Ötödik évszak,
21.20-22.20 Nana Vortex

Nana Vortex

A Nana Vortex a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. A fiatal együttes máris két formabontó albummal jelentkezett, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.
A Nana Vortex 2017 decemberben pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra. Bizony, a magyar irodalom egyik legnagyobb mestere nemcsak költött, hanem komponált is! A zenekar Arany János melódiáit tiszteletben tartva 21. századi köntösbe öltöztette a magyar író zenei gondolatvilágát, ezáltal is felmutatva Arany kortárs arcát.
A koncerten tehát mindkét lemez dalai felcsendülnek, a fiatal magyar zene lendületét és Arany János költészetét is ünnepelve.

 

 

A zenekar tagjai:

Jéger Dorottya – ének
Kaszap Atilla – szaxofon, brácsa
Bíró Szabolcs ’Maszkura’ – tangoharmonika, ének
Kövér Kristóf - gitár
Boros Gábor – nagybőgő
Szabó Sipos Ágoston – dob

 

Ötödik évszak

A természet és az ember folyamatosan változnak. A zene is része ennek a kapcsolatnak és az Ötödik évszak is.
A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel ( F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. Akusztikus emberzene világi felfogásban.

Akikkel találkozhatsz:
Izabella Caussanel – ének
Hegedűs Máté – hegedű
Csoóri Sándor “Sündi”- brácsa, hosszúnyakú tambura , koboz, ének
Zimber Ferenc –cimbalom
Szabó Csobán Gergő – bőgő, ének

 

 Jegyár: elővételben 1000 Ft, a koncert napján 1500 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat