Revival adatközlők - Hungarian FolkEmbassy klubestje
Az Esemény időpontja: 2019-10-2921:00

A táncházmozgalom hagyományőrző mesterei - adatközlői - sorra költöznek az égi táncházakba... Olyan mesterekkel beszélgetünk a táncházmozgalom virágkoráról, akik első kézből szívták magukba annak a paraszti környezetnek a világát, amelyben táncaink, dalaink születtek. Az általuk közvetített történetek, élmények, tapasztalatok mindnyájunk számára útmutatással szolgálhatnak.

21:00-21:15 Zenél a Hungarian FolkEmbassy
21:15-22:05 "Revival adatközlők"- a beszélgetés moderátora Rosonczy-Kovács Mihály
22:05-22:30 A táncházmozgalom legszebb dalaiból - közös éneklés
22:30-24:00 Táncház

 

Hungarian FolkEmbassy
A Junior Prima díjas prímás, Rosonczy-Kovács Mihály által vezetett Hungarian FolkEmbassy 2011 óta működik azzal a céllal, hogy nemzetközi vonatkozású programokhoz adja hozzá a feldolgozatlan vonós magyar népzene értékeit. Két mottónk „Believe in the authentic”, valamint Kodály Zoltán gondolata: „Aki nem tartozott egy nemzethez, az nem tartozhat az emberiséghez.”


A FolkEmbassy különleges hivatásának tekinti – innen a névválasztás is – hogy keresse azokat a zenei kapcsolódásokat, amelyek a zenén keresztül erősíthetik Magyarország kultúrdiplomáciai kapcsolatait, továbbá megmutathatják, milyen szerves kulturális egységet alkotnak Közép-Európa népei. Fontos számukra, hogy nemzetközi körben mutassák meg, hogy a különböző korok európai hagyatéka hogyan él tovább a magyar népzenében, néptáncban. 2016 júniusában jelent meg első kiadványunk Felsütött a nap az égre címmel. Ezen a dupla DVD-n összesen 33 énekes és zenész barátjukkal 7 órányi zenét rögzítettek karaoke formátumban azzal a céllal, hogy elősegítsék a népdalok mindennapi életbe való visszajutását.


A zenekar tagjai:
Rosonczy-Kovács Mihály (hegedű), Könczei Bálint (brácsák), Lakatos Dávid (bőgő), Jobbágy Bence (cimbalom). Állandó közreműködők: Kubinyi Júlia (ének), Bede Péter (fúvós hangszerek)


A Hungarian FolkEmbassy-klubestek következő alkalmai:

2019. november 26.
2019. december 17.

 

Jegyár: 500 Ft

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat