Ripoff Raskolnikov Band, vendég: Redbreast Wilson

Ripoff Raskolnikov Band, vendég: Redbreast Wilson

Az Esemény időpontja: 2019-11-2220:00

 Az este programja:

20.00-20.30 Redbreast Wilson
20.45-22.15 Ripoff Raskolnikov Band

A tiszteletbeli magyarrá lett osztrák dalszerző, Ripoff Raskolnikov generációk számára meghatározó előadó, zenei guru. Közvetett és közvetlen hatása a Quimbytől Ferenczi Györgyön át Frenkig számos hazai előadónál felfedezhető, de több számát a brit Ian Siegal is feldolgozta. (mupa.hu)

 


„A mind gitárosként, mind pedig énekesként és dalszerzőként elismert Ripoff az egyik legsajátosabb alakja az európai blues szcénának, aki úgy tiszteli a blues nagy alakjait, hogy mindvégig megőrzi saját hangját. Dalai olyan általános emberi érzésekről szólnak, mint a szerelem, fájdalom, veszteség, öröm, életigenlés, vagy halálfélelem, műfajokon túli erőteljes költőiség és zenei kifejezésmód jellemzi.

 

Mindig szövegcentrikus számokat írtam, bár a dalok többsége úgy születik, hogy a szobámban elkezdem pengetni a gitáromat, majd kitalálok egy akkordmenetet. Amikor pedig már úgy érzem, hogy működik a zene, írok hozzá szöveget. Szerintem a szó és a hang közötti közjáték a legfontosabb, ez az a zenei világ, amely engem igazán érdekel. Ha például meghallgatod Joni Mitchell Shadows and Light című albumát, ott is azt tapasztalod, hogy nagyon erős szövegekre kiváló zenészek improvizálnak. Számomra akkor érdekes a dolog, ha a szöveg és a zene egyensúlyban van” - mondja Ripoff egy interjúban.

 

 

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat