Subtones, Kodály Spicy Jazz

Subtones, Kodály Spicy Jazz

Az Esemény időpontja: 2021-10-3020:00

Fonó Duplázó

Subtones, 

Kodály Spicy Jazz

 

20:00 Subtones koncert

Itt a Subtones, Magyarország legfrissebb jazz-pop szupergroupja. Jobban bólogatsz, mint valaha!

Különleges felállásának köszönhetően eddig is a groove-hallgató fenegyerekek mekkája volt, de az utóbbi időben új színeket is felvettek a palettájukra. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalok és a vokális zene irányába, míg Szarvas Dávid ütőhangszeres-beatboxer az afrikai ritmusok és az urbánus zenei hangzások felé terelik a Subicz Gábor vezette zenekart. Benkő Dávid, Csízi László, Csókás Zsolt és Fonay Tibor összeszokott funk-jazz lávaként olvasztja magába az újonc tagokat és a legkülönbözőbb zenei világokat, teret adva szikár dalformáknak és a nagyívű improvizációknak egyaránt.
Octopus című új nagylemezükön is a legkülönbözőbb zenei világok olvadnak egybe, egységes és karakteres hangzásvilágot képviselve. Az album hamar az értő fülűek és a zeneszeretők kedvencévé vált, amit élőben is kivétel nélkül zajos sikerrel mutatnak be.

‘Nem nagyon tudok jobb programot ajánlani attól, mint, hogy végighallgatod teljes egészében a Subtones első albumát, az Octopust’
Ígéretes titánok

‘Tényleg pazar lett’
Prieger Zsolt

‘Kreatív, izgalmas megoldások, profi zenei teljesítmény, és egy nagyon jó végeredmény’
Jazzma

‘Korszerű, modern, könnyedén elegáns jazzfunk formabontó megoldásokkal és kiemelkedő hangszeres játékkal. Ha majd újra élő zenét hallgathatunk, a Subtones bizonyosan ott lesz a pörgős buliéjszakákon.’
Végső Zoltán/Élet és Irodalom

Közreműködnek:
Jónás Vera - ének
Kiss Flóra - ének
Benkő Dávid - billentyű
Csízi László - dob
Csókás Zsolt - gitár
Fonay Tibor - basszusgitár
Subicz Gábor - trombita

 

21:30 Kodály Spicy Jazz

Pár száz éve az emberek népdalokkal fejezték ki az érzelmeiket, örömüket, bánatukat. Ha akkoriban lettek volna slágerlisták, az élbolyban szereplő népdalok egészen biztosan ugyanarról szóltak volna, mint a mai rádiós közönségkedvencek: vágyódás, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás. A 20. század elején Kodály Zoltán, a magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője újra népszerűvé tette a népdalokat. Most pedig eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb népdalfeldolgozásai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz és slágerekké váljanak a 21. századi zenei platformokon.

Kodály Zoltán életművének legfontosabb üzenetét - Legyen a zene mindenkié! – újragondoltuk: LEGYEN KODÁLY A 21. SZÁZADI FIATALOKÉ VILÁGSZERTE!

Ez a célja a Kodály Spicy Jazz nevű zenei projektnek, ami Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére, 2017-ben indult útjára. Kodály Zoltán népzene-kutatóként, népdalgyűjtőként, zeneszerzőként és zenepedagógusként is maradandót alkotott. Gondoljunk csak a világhírű Kodály-módszerre, amely nélkül ma nincs zenei oktatás. A Kodály Spicy Jazz a hagyományok tisztelete mellett bátran fűszerezi meg a Kodály által feldolgozott népdalokat friss és trendi zenei hatásokkal.

 

 

Jegyár: 2000 Ft elővételben, 2500 Ft a koncert napján

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat