Szubkulturális átjáró-Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

Jegyvásárlás
Az Esemény időpontja: 2019-01-10 20:00

Rohmann Ditta, Szirtes Edina Mókus és Kemény Zsófia estje


Rendszer a zene? Az improvizáció szabadsága lehet rendszerszintű? Ugyanolyan rendszerben tanulunk zenét? Ha ázsiai hangszerekre európai zeneszerzők írnak zenét, akkor az európai vagy ázsiai rendszerű zenének számít? Milyen rendszerben kell teljesen elsötétített térben játszania a zenekarnak? Hányféle hangmagasság létezik? Használt Bach szintonikus kommát a hegedűpartitáiban? Képzőművészet és zene együtt kettős rendszert alkot? Rendszer a lelke mindennek.


2019. január 4-20. között hatodik alkalommal kerül sor az Átlátszó Hang újzenei fesztiválra. Számos hangverseny, interaktív beavató foglalkozás, zenepedagógiai műhelyfoglalkozás, családi- és gyerekszínházi előadás, kiállítás és moziest is szerepel a tizenhét nap programjában. A fesztivál az újzene sokszínű és innovatív világába enged betekintést, és teszi átláthatóvá azt új füleknek is. 

Rohmann Ditta, Szirtes Edina Mókus és Kemény Zsófia estje

TrioSubKult 

Szubkulturális lelepleződés. 

Kiderülése a váratlannak.
A Gondolatérző, az Erző Gondolkodó és az GondolatÁtérző találkozása.
A kortárs művészet és az ódivatú túlérzés. A jelenlét szemtelenségig fajuló szókimondása.Fiatal, szemlélődő, átérző…mi lehet ez az egész?
Három művész, három távolinak tűnő világból, ott, ahol a lényeg nem a távolság, hanem az egymásratalálás.

Műsoron kortárs darabok mellett slam poetry megnyilvánulások gordonka és hegedű kísérettel. Improvizációval átkötött hangverseny, melyen saját, erre a koncertre, főleg Rohmann Ditta inspiráltan, Szirtes Edina által komponált gordonka-hegedű darabok csendülnek fel.

Jegyek: Elővételben: 1000 Ft, a koncert napján 1500 Ft

 


Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak