Fonó Szerda táncház: Gázsa zenekar, Rozsdamaró
Az Esemény időpontja: 2019-10-1620:00

Szerdai táncalkalmainkon a táncházé a főszerep!
Minden héten két zenekar lesz vendégünk, akik egész este húzzák a talpalávalót.

A Góbé és a PásztorHóra zenekarok kétheti rendszerességű moldvai és vonós táncházával valamint a legkiválóbb budapesti, vidéki vagy épp határon túli táncházi bandák muzsikájával várunk minden érdeklődőt párral vagy pár nélkül, tánctudástól függetlenül!

Gázsa zenekar 

A Papp István ’Gázsa’ által alapított Gázsa zenekar 1993-ban alakult meg a Budapest Táncegyüttes zenekaraként olyan zenészekből, akik már hosszú évek óta foglalkoztak a magyar népzenével. A zenekar a hagyományos vonószenekari felállásban - hegedű, brácsa, cimbalom és nagybőgő - játssza Erdély és Magyarország különféle tradicionális-népzenéjét. Állandó tagjai a prímás, Papp István Gázsa mellett: Árendás Péter brácsás, Liber Endre (cimbalom és brácsa), valamint Liber Róbert nagybőgős. Gyakran közreműködik a cimbalmos Szabó Dániel és Balogh Kálmán, vagy a fúvós Makó Péter is.

 

A Rozsdamaró zenekar 2000-ben alakult Szegeden tanuló fiatalokból. Nevéhez híven az archív népzenei gyűjtések "rozsdásodó" mágnesszalagjainak kincseit kelti életre muzsikájával. Törekvéseik eredményességét jelzi, hogy 2005-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere címet. Az idei évben jelent meg a zenekar Mély című lemeze a Fonó gondozásában.

A zenekar tagjai:
Lipták Dániel, Csonka Ferenc - hegedű
Nagy Gábor – brácsa, kontra
Králik Gusztáv - cimbalom
Kisgyőri Krisztián - nagybőgő
 

Jegyár: 1000 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat