Terra Profonda - INGYENES PROGRAM

Terra Profonda - INGYENES PROGRAM

Az Esemény időpontja: 2020-08-1921:00

 Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése mély föld. A zenekar az elmúlt években magyarországi koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres szereplője lett, emellett külföldi fesztiválokon is bemutatkozhatott. Turnézott a Ripoff Raskolnikov Band előzenekaraként, 2018-ban pedig a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon lépett.

A zenekar tagjai:
Lo Buglio Vincenzo
Kiss Krisztián
Szabó Mátyás

Krisztiánt, tordasi születésű révén, gyermekkorától kezdve termékeny népzenei közeg vette körül, így mára a furulya és a koboz mesterévé vált. Sokoldalú népzenészként állandó fellépője a budapesti táncházi életnek.Zenél többek kötött Petrás Máriával és Kerényi Róberttel. A népzenéből kiindulva, több zenei kultúra összetételét és a mai "kortárs" zenékre gyakorolt hatását is figyelemmel kíséri. A Terra Profondában játszik még tenor szaxofonon, melyet Dresch Mihály hatására kezdett el tanulni.

Mátyás a mindig változó felállású Panda Elektroakusztik tagjaként játszott együtt a hazai jazz- és világzenei élet számos kiváló zenészével. Az utóbbi években számos irodalmi műsorban lehetett hallani játékát és a hárfát köpontba állító EllaSound lírai popzenéjének és vers-feldolgozásainak basszusáért felelős.

Vincenzo a Terra Profonda megalapítása előtt több formációban énekelt és alkotott, többek között Porteleki Áron szabad zenésszel és népzenésszel, Somló Dávid interdiszciplináris művésszel, és szereplője volt az Artus Stúdió Visszaröpülés című előadásának, Krisztiánnal egyetemben.

 

Fotó: Cseh-Szombathy Balázs

 

Ingyenes program!

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat