Terra Profonda lemezbemutató koncert

Terra Profonda lemezbemutató koncert

Az Esemény időpontja: 2019-12-1420:00

Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése mély föld. A zenekar az elmúlt években magyarországi koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres szereplője lett, emellett külföldi fesztiválokon is bemutatkozhatott. Turnézott a Ripoff Raskolnikov Band előzenekaraként, 2018-ban pedig a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon lépett.

 

 

 

A saját meghatározása szerint sámáni folk-blues zenét játszó Terra Profonda 2019 végén új lemezzel jelentkezik. A debütáló kiadványhoz hasonlóan csak saját szerzemények kerültek a kilencszámos lemezre, melyek a zenekar énekes-frontembere, Vincenzo Lo Buglio látomásos szövegei köré épülnek. Vincenzo alkotótársaival, Kiss Krisztiánnal (koboz, ír buzuki, szaxofon) és Szabó Mátyással (basszushangszerek) hetedik éve változatlan felállásban működteti a Terra Profondát.

A dalok a zenekar debütáló lemezéhez hasonlóan sokféle forrásból merítenek. A műfaji határokat könnyen átjárja és -hágja a Terra Profonda, a maga sajátos módján mégis egységes stílust kialakítva. A lemez címadó dala, a „For The Sake of The Mountains” egy természeti képekből építkező éteri szerelmes dal, míg a „Marie” egy Tom Waits korai korszakát idéző zsigeri szving. A buzuki dominálja az ír balladák világát megidéző „Chestnut Girl”-t, a lemez zárószámát, a szabad improvizációra épülő bluesos „I Heard The News”-t pedig a basszusgitár viszi a hátán.

Az album felvétele a sitkei Kálvária-kápolnában zajlott, ahol teljesen akusztikusan rögzítették a számokat, ez a különleges atmoszféra adja meg a lemez hangzásának alapját. A lemezfelvétel folyamatát kamera is rögzítette, két videóklip és egy werkfilm örökítette meg a nyári elvonulást. A lemez hangmérnöke Vastag Gábor volt, a videókat pedig az Ocean Productions (Ruprecht Vilmos, Soponyai Ákos, Varga Buda) készítette.

A zenekar tagjai:
Lo Buglio Vincenzo
Kiss Krisztián
Szabó Mátyás

Krisztiánt, tordasi születésű révén, gyermekkorától kezdve termékeny népzenei közeg vette körül, így mára a furulya és a koboz mesterévé vált. Sokoldalú népzenészként állandó fellépője a budapesti táncházi életnek.Zenél többek kötött Petrás Máriával és Kerényi Róberttel. A népzenéből kiindulva, több zenei kultúra összetételét és a mai "kortárs" zenékre gyakorolt hatását is figyelemmel kíséri. A Terra Profondában játszik még tenor szaxofonon, melyet Dresch Mihály hatására kezdett el tanulni.

Mátyás a mindig változó felállású Panda Elektroakusztik tagjaként játszott együtt a hazai jazz- és világzenei élet számos kiváló zenészével. Az utóbbi években számos irodalmi műsorban lehetett hallani játékát és a hárfát köpontba állító EllaSound lírai popzenéjének és vers-feldolgozásainak basszusáért felelős.

Vincenzo a Terra Profonda megalapítása előtt több formációban énekelt és alkotott, többek között Porteleki Áron szabad zenésszel és népzenésszel, Somló Dávid interdiszciplináris művésszel, és szereplője volt az Artus Stúdió Visszaröpülés című előadásának, Krisztiánnal egyetemben.


Jegyárak: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

 

 

Jegyárak: elővételben 1500 Ft, a koncert napján 2000 Ft

 

A programleírás nyitóképét Cseh-Szombathy Balázs készítette.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat