Tímár Sára karácsonyi lemezbemutató koncert

Tímár Sára karácsonyi lemezbemutató koncert

Az Esemény időpontja: 2020-12-1920:00

Feljött immár az a csillag - Tímár Sára karácsonyi lemezbemutató koncertje

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese 2011-ben nyerte el a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A Sebő együttes tagjaként került kapcsolatba az énekelt versek világával, a népi énekhang kreatív lehetőségeit pedig a Dalinda énekegyüttes alkotó alapítójaként keresi. Két lemezét (Minek nevezzelek, Református HÁLAÉNEK népzenével) a Zeneakadémián mutatta be teltház előtt.


Idén adventben jelenik meg legújabb karácsonyi kislemeze, ami a Feljött immár az a csillag címet viseli. Ezt a karácsonyi kislemezt és a Református HÁLAÉNEK népzenével című anyagot mutatja be az énekes zenekarával 2020.12.19-én a Fonó Budai Zeneházban.


Az énekesnő így mesél legújabb lemezéről:
„Feljött immár az a csillag, keljenek fel, kik alusznak!” – Csendül fel gyönyörű karácsonyi énekünkben ez a mondat. Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek, rátekinthetünk arra, hol is tartunk a szeretetté válás útján. Ebben a rendben kitüntetett helyen szerepel az év vége, amely mindig egyfajta belső összegzést, lezárást, várakozást, és újrakezdést jelent számomra. Nehezen érkezünk meg abba az állapotba, hogy felfogjuk a valóságát annak, mit jelent Krisztus születése. Nemes Nagy Ágnes verse számomra hűen tolmácsolja ezt a gondolatot, ezért választottam a lemez kezdőszámának. A hangulat a szürke, borongós állapotból halad a fény felé, ahogy a három király is lassan, lépésről-lépésre jut el a bölcsőig. Zeneileg is szerettem volna érzékeltetni ezt a folyamatot, ezért Szabó Dániel segítségével, a hagyományos karácsonyi énekek tisztaságát megőrizve, egy új zenei hangzást hívtunk életre, ami kilép a hagyományos karácsonyi énekekhez illő, kategorizált hangzásból.

Közreműködők:
Tímár Sára – ének
Szabó Dániel – cimbalom
Bolya Mátyás – koboz
Hargitai-Halászi Lehel – furulya
Nyitrai Tamás – hegedű
Fekete Márton – brácsa
Lelkes András – bőgő
Sarkadi-Szabó Alíz – ének

Jegyár: 1500 Ft

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat