ÚJRA ÉLŐ! Branka Trio: Félig egészen - vendég: Varga Veronika és Babcsán Bence

ÚJRA ÉLŐ! Branka Trio: Félig egészen - vendég: Varga Veronika és Babcsán Bence

Az Esemény kezdete: 2021-05-2920:00 Az Esemény vége: 2021-05-2921:30

Újra élő koncert a Fonóban!

Branka Trio: Félig egészen 

vendég: Varga Veronika és Babcsán Bence

A “ Félig-egészen” a Branka Trio zenei projektje, melynek címe és gondolata Branka már-már szállóigévé vált mondatából származik: “Apukám szerb, anyukám magyar, ezért én félig szerb, félig magyar vagyok, de inkább úgy érzem, egészen szerb és egészen magyar.” E gondolatiságot követve a projekt célja, hogy hidat képezzen és megtalálja a vékony határmezsgyét a zenén keresztül olyan látszólag egymástól távol álló fogalmak, mint régi-új, hagyományos-modern, ismert-ismeretlen, fél-egész, egység-kettősség, vagy két különböző kultúra, két földrajzi pont között. Minden koncert más és más, hiszen a meghívott művészekkel új színek kerülnek bele a Trió hangzásvilágába, zenei gondolatiságába, valamint jelenlétükkel újabb perspektívák nyílnak a zenében.

Az első eseményen Varga Veronika és Babcsán Bence közreműködésével járjuk körbe a “félig-egészen” gondolatot, hiszen amellett, hogy mindketten a Babra zenekar tagjai, zenéjükben és életükben jelentős szerepet játszanak saját kultúrájuk és identitásuk mellett a szerb és balkáni valamint a görög kultúrához és népzenéhez való kötődéseik.

 

Közreműködik:
Básits Branka - ének
Wertetics Szlobodán - harmonika
György Mihály - gitár
Varga Veronika - ének, nagybőgő
Babcsán Bence - szaxofon, klarinét

 

Jegyár: 1000 Ft (elővételben), 1500 Ft (a koncert napján)

 

 

Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat