ÚJRA ÉLŐ! Chalaban

ÚJRA ÉLŐ! Chalaban

Az Esemény kezdete: 2021-05-2120:00 Az Esemény vége: 2021-05-2121:30

Újra élő koncert a Fonóban!

Chalaban

 

A Chalaban-t Saïd Tichiti marokkói zenész alapította Budapesten 2000-ben. A zenekar dinamikus szereplő a közép-kelet-európai világzenei életben. A marokkói zenét ötvözik a közép-európai, a balkáni, és a cigány stílus zenei hagyományaival.

A csoport vezetője, Said Tichiti a Marokkó déli részén fekvő Guelmim városból származik. Tanulmányait a Rabati Drámai Intézetben végezte. Zenei karrierje elején úgy döntött, hogy a hazájából eredő zenei stílusokkal foglalkozik: Gnawa, Ganga, Hassani és Guedra. Zenéjük túlmutat a népzenén, hiszen céljuk, hogy egyesüljenek a déli és északi, keleti és nyugati hangszerek és dallamok. Ennek eredménye, hogy minden Chalaban koncert vagy album tele van sivataggal és szellemiséggel, amelyet Közép-Európa melankolikus dallamai simogatnak. A Chalaban eddig 6 albumot jelentett meg: marokkói Nomad, Moroccan Spring, Al Baraka, Nejdeb, Hashish Free, és 2017 októberében a zenekar a legújabb Gleimimet mutatta be egy teltházas koncerten a budapesti Művészetek Palotájában.

Közreműködik:
Saïd Tichiti - Guembri lant, ütőhangszerek és ének
Khalid Moutahir - ütőhangszerek és ének
Kovács Balint - gitár
Kovács Ferenc - hegedű, trombita
Tórjak Dávid - basszusgitár
Golovics Feri - dob

Jegyár: 1800 Ft (elővételben), 2000 Ft (a koncert napján)

Belépés érvényes belépőjegy mellett, érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. Megértésüket és türelmüket köszönjük! 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat