Új Fonós lemezek

2014-03-03 09:39:47

megosztás

Dreschtől a toplista második Buda Folkig több remek lemezünk jelent meg az év első két hónapjában.

A Dresch Quartet új lemeze már megjelenése után pár héttel az Év Jazzlemeze lett a jazzma közönségszavazásán. Korongra került a legendás Coltrane mű, a Love Supreme, Juhász Gábor triójának előadásában, és a Lukács Miklós Trió Cimbiózis c. albuma is megjelent! Átvette a Fonó az eredetileg szerzői kiadásban megjelent Buda Folk Band albumot, amely a World Music Charts Europe nemzetközi világzenei toplista második helyére jutott januárban! Az Eszterlánc második lemezén újra találkozhatunk a remek mezőségi énekessel, Szilágyi Annával sok már kiváló vendég mellett. 

 

Eszterlánc: Jegesen

Ahogy az Eszterlánctól megszokhattuk: hagyományos magyar népzene Erdélyből, - Búza, Melegföldvár, Mezőkeszü és Mezőveresegyháza falvakból - Mezőségi énekesek közreműködésével. A vendégzenészek közül ki kell emelni Navratil Andrea énekest és Dresch Mihály dzsessz-zenészt.

Interjú a Kossuth Rádió Belépő c. műsorában

Interjú Bartók Rádió Népzene határok nélkül

Lemez a webboltban itt

 

Dresch Quartet: Kapu és kert

A Fonó kiadásában az ünnepekre megjelent a következő “Dresch opus”; a legendás kvartett új lemezének címe Kapu és kert. A lemez a jazzma.hu közönségszavazásán már január elején az Év Jazzlemeze lett.

A jazzma.hu kritikája a lemezről

Az ekultura kritikája a lemezről

A Lángoló Gitárok kritikája a lemezről

Interjú a Hir Tv-n

Lemez a webboltban itt

 

Juhász Gábor Trió: Making a Change - with Coltrane's Love Supreme

Korongra került a remek jazz- és kortárs zenészekből álló trió, Juhász Gábor, Lukács Miklós és Szalai Péter előadásában Coltrane szakrális műve, az A Love Supreme. A Fonó gondozásában megjelent, Making a Change címet viselő albumon a négytételes mű után helyet kapott Juhász Gábor három szerzeménye és Lukács Miklós egy Debussy átdolgozása is.

Lemezkritika a jazzma.hu-n

Interjú a Magyar Narancsban

Interjú Promontor TV

Interjú Kossuth Rádió

Lemez a webboltban itt

 

Karavan Familia: asvin

10 éves a Karavan Familia. Ebből az alkalomból a különleges családi zenekar egy kivételes CD-t készített, amelyen 10 dal hallható 10 vendégművész-barát közreműködésével. A szülők és gyermekeik által létrehozott, egyedülálló együttes az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán.

Lemezajánló a kultura.hu-n

Lemez a webboltban itt

 

Buda Folk Band: Magyar Világi Népzene

WMCE toplista II. helyezett (2014. január)!!!

A Buda Folk Band, az autentikus gyökerekből elsajátított tradicionális népzenét emeli át a 21. század urbánus környezetébe, ezáltal a népzene egyfajta városi hagyományőrzését hozva létre. Az elsőként szerzői kiadásban megjelent albumot januárban a World Music Charts – európai világzenei toplista – második helyére szavazta be a 24 ország 48 világzenei szakemberéből álló zsűri. A lemez most a Fonó kiadásában újra megjelent, nemzetközi terjesztésben és a digitális felületeken is elérhetővé válik.

Hírek: Quart.hu

Metropol.hu 

Népszabadság online

Kritika Lángoló Gitárok

Lemez a webboltban itt

 

Lukács Miklós Trió: Cimbiózis

"Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazene-szerűen szólaljunk meg, ahol egyforma súllyal van minden zenész jelen. Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió - Cimbiózist, mert a köztünk létrejövő szimbiózis kulcsfontosságú.” (Lukács Miklós fidelio.hu) A kiváló cimbalomművész remek triója megalakulása óta visszatérő vendége a háznak. A közös koncerteken formálódott zenei anyag most korongra is került, a Fonó kiadásában jelent meg az első Cimbiózis album.

Lemez a webboltban itt

Egy interjú Lukács Miklóssal a Magyar Narancson


Minden lemezünk elérhető digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, Deezer, Spotify, Vodafone Korlátlan Zene szolgáltatásokban.  

Minden kiadványunk elérhető a Mesterportán itt. 

     

    

  

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat