Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

2015-02-16 13:32:14

megosztás

Hegedűkészítők kiállítása borkóstolóval. Roby Lakatos, Banda Ádám, a Sturcz Quartet és a Hodinka Vonósnégyes koncertjei.

Negyedik alkalommal rendezzük meg a Fonóban a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját, amely mindig az év kiemelt hétvégéje nálunk. 

 

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé, a másik személyességet igénylő szakma pedig a borászoké. A negyedik alkalommal megrendezett Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben a jelen hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk. A hegedűlakk narancs aranya a borok fehértől a mélyvörösig tartó árnyalatai, és az igényes mesterek munkái találkoznak a Hegedűkészítők Szalonjában.
Kiállító hegedűkészítők:
Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Holló Bence, Lakatos László, Popara Nikola.


"Egy hegedű megalkotásához, mint egy jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő alapanyag, a tudás, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. Az elkészült hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Fontos a különböző részletek alapos kidolgozása egy tökéletes tárgy megalkotásához, ami az emberi érzékeket próbálja maximálisan kielégíteni. Ezzel a gondolkozással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. Jöjjenek és találják meg a számukra legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek kötetlenül készítőikkel egy finom bor társaságában!" (Faragó-Thököly Márton)

2015. február 21. (szombat) 17:00-től


17:00: Megnyílik a hangszerkészítők kiállítása


19:00: A Sturcz Quartet koncertje


Schubert: Quartettsatz D 703
Haydn: D-Dúr A Pacsirta kvartett Op. 64.No. 5.

 

20:00: Banda Ádám szólókoncertje

Bach : É-dúr partita BWV 1006
Paganini : É-dúr Caprice Op.1 No.1
Kreisler : Recitativo und Scherzo-Caprice
Tarrega-Ricci : "Recuerdos de la Alhambra" - szólóhegedűre
Vajda János : Just for you No.2


21:00
Roby Lakatos kvartettjének koncertje


A hangszerkiállításra ingyenes a belépés.

Jegyár az esti koncertekre: elővételben 2500 Ft, helyszínen: 3000 Ft

***

2015. február 22. (vasárnap) 14:00-től


14:00: Megnyílik a hangszerkészítők kiállítása


16:00: A Hodinka Vonósnégyes koncertje


A belépés erre a napra ingyenes.

 

Bővebben a szombati napról

 

Bővebben a vasárnapi programról

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat