"Hungarian Heartbeats" címmel a Hangvető rendezi a WOMEX nyitógálát

2011-09-06 19:56:04

A Hangvető Zenei Terjesztő Társulás közel egy évtizede keresi az utat a népzenei és népzenei-gyökerű produkcióival a szélesebb közönség felé. Elhivatott ösztönzője a magyar népdalkincs és világzene széles rétegekhez való eljuttatásának.

A Hangvető Zenei Terjesztő Társulás közel egy évtizede keresi az utat a népzenei és népzenei-gyökerű produkcióival a szélesebb közönség felé. Elhivatott ösztönzője a magyar népdalkincs és világzene széles rétegekhez való eljuttatásának. A többéves munka gyümölcseként ezúttal, a 2011 októberében, Koppenhágában, tizenhetedik alkalommal megrendezendő Világzenei Expo nyitógálájának rendezési jogát nyertük el.

A WOMEX a kulturális világ egyik leggyorsabban fejlődő ágazatát képviseli.
• A magas művészetet célozza meg; a fiatalok a legfontosabb célközönsége.
• Kiemelt jelentőségű a sajtó nagyarányú részvétele.
• A résztvevők a világ véleményformáló rétegéhez tartoznak (több mint 2400 delegált, 90 országból).
• Ez a lehetőség évente egy-egy országnak adatik meg, az expo megrendezésének sajátosságából adódóan erre évekig nem lesz újra alkalom. Idei részvételünk kiemelkedő lehetőség Magyarország országimázsa szempontjából.

Az est során egy igaz magyar zenei gyöngyszemekből álló produkciót tárunk a közönség elé, kiváló előadók tolmácsolásában.

A műsorban fellép: Lukács Miklós és Balogh Kálmán cimbalomművészek, Szalóki Ági énekes, Szokolay Dongó Balázs és Dresch Mihály fúvósok, Dés András ütőhangszeres, Novák Csaba nagybőgős, Both Miklós gitáros, a Söndörgő és Tompos Kátya, a Tükrös zenekar Baranyai Barbara és Kádár Ignác táncosokkal.

A nyitógáláról további részletek olvashatóak a Womex honlapján.

Forrás: hangveto.hu

2011.09.06.

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak