Itt a Parno Graszt új lemeze

2011-04-14 17:41:41

Az új lemezt DVD is kiegészíti, amely a zenekar 2008-as Indiai ütján forgatott teljes film megtekinthető. Május első hetében már a boltokban.

Parno Graszt: Reggelig mulatok

Májusban megjelenik a "kispaszabi édes cigányok" negyedik lemeze
A Parno Graszt legújabb, sorrendben negyedik stúdiólemeze remekül illeszkedik abba a sorba és kirobbanóan vidám, élettel teli hangulati világba, amelyet az eddigi lemezek is idéztek.

A lemez új számainak nagy része a túláradóan boldog optimizmusról, életörömről, gondtalan mulatásról, táncról szólnak. A zenekarvezető Oláh József saját szerzeményei személyes élményekből fakadnak – az egyik elmeséli például nemrég született kislányának a történetét, vagy egy másik a máriapócsi híres Mária-kegyhelyen tett fogadalmukról mesél.

A Parno zenéjének stílusa továbbra is hihetetlenül feszes ritmusokra, a húros hangszerek virtuóz kontrázására, és a vokálok összetéveszthetetlenül egyedi karcosságára épül.

A lemezen a zenekar fiatal harmonikása, Oláh Krisztián (Erike) zeneszerzőként is bemutatkozik – a Tu Zsanesz című nótát ő jegyzi. A Hajnalig mulatok különlegessége, hogy duplalemezes kiadás: a 18 nótát tartalmazó audio CD mellett DVD-melléklet is található, amely a zenekar 2008-as indiai útja során készített, Silló Sándor által forgatott dokumentumfilmet tartalmazza.

Bemutató koncert május 15-én a Millenárison (a Budapest Folk Fest keretében)

Iratkozz fel hírlevelünkre és május 31-ig bevezető áron juthatsz hozzá a Parno Graszt lemezéhez! A feliratkozáshoz klikk ide.
Hallgass bele a címadó számba!

Parno Graszt - Zsite hara mulatino - Reggelig mulatok by fonofono

Diszkográfia

2002 Rávágok a zongorára Fonó Records
2004 Járom az utam Fonó Records
2008 Ez a világ nekem való Podium Productions
2011 Hajnalig mulatok Fonó Records

"Mindegy, hogy hatvan embernek játszanak egy falusi keresztelőn vagy több ezer embernek egy nemzetközi színpadon, a hangulat ugyanaz: áttetszően tiszta derű, mintha könnyű szél fújna."

Kovácsy Tibor, Amaro Drom

"Ez a világ nekem való – hirdeti a cím, és aki berakja a lemezt a lejátszóba, szűk egy órára el is hiszi. A nótákban most is az a jó, ami a Parno Graszt puritán, letisztult zenéjében mindig – megcsiklandozzák a rejtett virtust, és akkor – nincs mese – ropni kell, míg meg nem gyúl bennünk a pálinka."

Klementisz Réka, Magyar Nemzet

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak