Jubileumi lemezek: Téka, Csík zenekar

2016-02-04 11:49:54

megosztás

A 40 éves TÉKA új lemeze. A Csík zenekar 25. jubileuma DVD-n.

Megjelent az idén 40 éves jubileumát ünneplő Téka együttes szám szerint 27. (!) lemeze. A táncházmozgalom emblematikus együttese a Ritka magyar I. című albumon emléket állít azoknak a falusi zenészeknek, akiktől tanult. Ars poétikájuk, hogy a jelenlegi világzenei áramlatokban érdemes felhívni a figyelmet arra a kincsre, ami az ősi gyökerekre utal, és feldolgozásaikban, kidomborítják a magyar népzene értékeit. A zenekar tagjainak fontos, hogy a végsőkig kiérlelt muzsikálási technikával, a mesterektől kapott tudással, ne engedjék kidőlni a fát, ami gyökérzet nélkül menthetetlenül elpusztul.

 

 

A lemez megvárásolható a Fonó webboltban és a terjesztőknél.

 

 

 

Munkásságával legendát írt és ír a Csík zenekar; emlékezetes volt az a nagykoncert is, amit 2015. december 30-án adtak a Syma Csarnokban: a 25. évfordulós jubileumi koncert. Ennek az estének teljes felvétele, a már-már kortárs zenetörténeti esemény látható-hallható ezen a DVD-n. 

Van-e recept a 25 évre? ... Nem önmagukért különcök, nem önmagukért kísérletezők, nem önmagukért hídépítők, nem önmagukért lelkesedők. Csak meg kell nézni ezt a felvételt: rögtön érteni fogják, miről beszélek. (Süveges Gergő)

 

 

A lemez kapható a Fonó webboltjában valamint a terjesztőknél.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat