Keményedik a hangzás Cimbaliéknál!

2010-11-21 19:07:44

Három számmal mutatkozik be az új dobos! A közönség visszajelzései és Unger Balázs zenekarvezető szerint is felfrissült a csapat.

"Fenn a csillag…"  énekli a Cimbaliband legújabb slágergyanús számában, és ahogy végignézünk a zenekar idei teljesítményén, talán nem is érdemtelenül. Tavasszal új albumot jelentetett meg a zenekar a Fonó Records gondozásában, majd nívós nemzetközi fellépésekkel és hazai fesztiválokkal tűzdelt nyaruk után, egy tagcserét követően, novemberben három új dallal lepték meg rajongóikat. Live at Fonó lemezük megjelenése után június végén Spanyolországban az Európai Unió hármas elnöklésének nyitórendezvényén képviselhették a magyar színeket Sebestyén Mártával karöltve.
Augusztusban a Szigeten hódítottak, majd meg sem álltak Genováig, szeptember elején pedig a franciaországi Ariegében megrendezett La Kumpania Gipsy Festival-on szórakoztatták a közönséget.
Az utóbbin már a zenekarral tartott Horváth Dániel a banda újdonsült ütőse. Dani a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán végzett ütőhangszer szakon, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz tagozatán tanult. Játszott már a hazai jazz élet kíválóságaival, emellett budapesti jam session-ök aktív résztvevője. 2010 elején felvételt nyert a neves New York-i New Schoolba. Az új ütőhangszerek, a cajon, és a dob, valamint a klasszikus és jazz múlt, egy új érdekes hangzással ruházza fel a Cimbaliband dallamvilágát.
A zenekar október végén studióba vonult, és három számot rögzített új dobosukkal, melyet ingyenesen letölthetővé tettek honlapjukon. A korábbi taggal, Rodek Krisztiánnal nem fejezték be a közös munkát, a továbbiakban vendégként színesíti majd műsoraikat.

Forrás: Cimbaliband.
2010.11.21.

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak