Kubinyi Júlia és Berecz István együtt dolgoznak a jövőben

2017-09-06 20:43:47

megosztás

Erősödnek a népzenei programok a Fonóban

Örömmel osztjuk meg Veletek a hírt, hogy szeptembertől kezdve Kubinyi Júlia népdalénekes is a Fonó csapatát erősíti, Berecz István mellett fogja össze a népzenei programokat.

 

A Fonó az elmúlt években egyre több fesztiválon, külső rendezvényen jelenik meg házon kívül is minőségi programokkal. A megnövekedett feladatokhoz a stáb is kibővült: szeptembertől a népzenei programok művészeti igazgatását Berecz István Örökös Aranysarkantyús táncos, a művészeti vezetői feladatokat Kubinyi Júlia Junior Príma díjas népdalénekes látja el. 

 

Kubinyi Júliát a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetéssel ismerték el 2012-ben. Ugyanebben az évben az egész ország megismerhette A Fölszállott a Páva televíziós tehetségkutató versenyből, melynek döntős szólistája volt. 2013-ban megkapta a Junior Prima díjat. Kisgyermekkora óta élete része a népzene, számos hanglemezen szerepelt, hazai és nemzetközi fesztiválokon lépett fel, népdalversenyeken vett részt gyermekkora óta. 2008-tól a Dűvő zenekar énekese. 2013 óta pedig a Magyar Állami Nép Együttes számos műsorának vendégszereplője. Első önálló lemeze 2015-ben jelent meg Magam járom címmel.

 

„Számomra a magyar népzene a legkedvesebb, a népdaléneklés az, mely folyton jelen van az életemben, mióta csak az eszemet tudom. A népdalokban megfogalmazott gondolatok és érzelmek a ma élő ember számára is érthetők és érvényesek. Meggyőződésem, hogy bár más körülmények között, mint egykor régen, de népzenénket és népdalainkat most is élővé lehet tenni.”(Kubinyi Júlia)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat