Kubinyi Júlia és Berecz István együtt dolgoznak a jövőben

2017-09-06 20:43:47

Erősödnek a népzenei programok a Fonóban

Örömmel osztjuk meg Veletek a hírt, hogy szeptembertől kezdve Kubinyi Júlia népdalénekes is a Fonó csapatát erősíti, Berecz István mellett fogja össze a népzenei programokat.

 

A Fonó az elmúlt években egyre több fesztiválon, külső rendezvényen jelenik meg házon kívül is minőségi programokkal. A megnövekedett feladatokhoz a stáb is kibővült: szeptembertől a népzenei programok művészeti igazgatását Berecz István Örökös Aranysarkantyús táncos, a művészeti vezetői feladatokat Kubinyi Júlia Junior Príma díjas népdalénekes látja el. 

 

Kubinyi Júliát a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetéssel ismerték el 2012-ben. Ugyanebben az évben az egész ország megismerhette A Fölszállott a Páva televíziós tehetségkutató versenyből, melynek döntős szólistája volt. 2013-ban megkapta a Junior Prima díjat. Kisgyermekkora óta élete része a népzene, számos hanglemezen szerepelt, hazai és nemzetközi fesztiválokon lépett fel, népdalversenyeken vett részt gyermekkora óta. 2008-tól a Dűvő zenekar énekese. 2013 óta pedig a Magyar Állami Nép Együttes számos műsorának vendégszereplője. Első önálló lemeze 2015-ben jelent meg Magam járom címmel.

 

„Számomra a magyar népzene a legkedvesebb, a népdaléneklés az, mely folyton jelen van az életemben, mióta csak az eszemet tudom. A népdalokban megfogalmazott gondolatok és érzelmek a ma élő ember számára is érthetők és érvényesek. Meggyőződésem, hogy bár más körülmények között, mint egykor régen, de népzenénket és népdalainkat most is élővé lehet tenni.”(Kubinyi Júlia)

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak