Herczku Ágiék és Lajkó Félix a toplistán

2016-07-05 08:39:14

megosztás

Két Fonós lemez is a nemzetközi Top20 ba került! Lajkó Félix Most jöttem c. lemeze és Herczku Ágiék Live at WOMEX albuma is júliusi legjobbak között.

 

Herczku Ágnes: Live at Womex és Lajkó Félix: Most jöttem című lemeze is szerepel a legjobb húsz világzenei album között, amelyet a WMCE - World Music Charts Europe tett közzé honlapján július 1-jén. A világ legrangosabb világzenei toplistáját 24 ország 50 rádiós szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé havonta a legfrissebb lemezekből a www.wmce.de oldalon. Lajkó Félix folklemeze már az előző hónapban is szerepelt a listán, Herczku Ágnes koncertfelvétele ebben a hónapban került fel. A toplistán jelenleg nem szerepel más magyar lemez.Herczku Ágnes a 2015 októberi WOMEX-en, a Müpában mutatta be Bandázom című albumát a nemzetközi promótereknek. A nagysikerű őszi koncertről felvétel készült, a WOMEX szervezőstábja pedig teljesen rendhagyó módon hozzájárult a megjelenéshez. A Fonó kiadásában megjelent Live at WOMEX c. albumon a teljes koncertfelvétel mellett négy vadonatúj stúdiófelvétel is szerepel. A keverés és hangszerelés is Nikola Parov munkáját dícséri, aki a Banda összes, a lemezen szereplő számát jegyzi, csakúgy mint az előző albumon. A lemez a webboltban letöltési linkekkel itt

 

Lajkó Félix: Most jöttem című lemezén a hegedű- és citeravirtuóz variációit hallhatjuk folk témákra, olyan remek énekesekkel, mint Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna és olyan zenésztársakkal mint Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő. A Lajkó Félix Folk először a művész 40. születésnapjára rendezett Lajkó Félix-maratonon mutatkozott be a Müpában 2015 februárjában. Azóta sok emlékezetes koncerten formálódott a zenei anyag, amely lemezre is került a Fonó gondozásában. a lemez a webboltban letöltési linkekkel itt

 

A WMCE tagjai rádiós világzenei szakemberek, akik egymástól függetlenül választják ki az európai kiadók által a közelmúltban publikált több száz album közül azokat, amelyek szerintük az adott hónap legjobb lemezei. Az elmúlt években sikerrel szerepelt ezen a listán Lajkó Félix Mező c. lemeze (Fonó), a Karaván Família albuma (Fonó), a Buda Folk Band Magyar világi népzene c. albuma (Fonó), Herczku Ágnes Bandázom (Fonó), Romano Drom colors (Fonó), a Zűrös Banda első lemeze (Fonó), a Buda Folk Band Saját gyüjtés c. albuma (Fonó) és más kiadóktól a Söndörgő és a Romengo lemezei.

 

Mindkét lemez megvásárolható a Fonó webboltjában, illetve a terjesztőknél, valamint digitalis terjesztésben az ITunes, Amazon Deezer, Spotify stb. felületeken.

 


 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat