Lajkó Félix 40: maraton és két új lemez

2014-10-30 05:59:54

megosztás

Megjelent a VÉGTELEN ÉS A JELSZÓ. Koncertsorozat a hegedűvirtuóz 40. születésnapja alkalmából.

Lajkó Félix negyvenedik születésnapja apropóján határon innen és túl lép fel a Lajkó Félix-maraton koncersorozaton 2014 december 19-től 2015 februárjáig. A sorozat keretében rendezik meg a Zeneakadémián a Hospice Alapítvány javára felajánlott jótékonysági koncertet is, a sorozat megkoronázása pedig a Müpában lesz február 27-én és 28-án, ahol két nap alatt három koncertet ad a hegedűvirtuóz zenész barátok meghívásával.

 

 

Megjelent a Lajkó Félix Végtelen / Infinity című lemez a Budafoki Dohnányi Zenekarral, vezényel Hollrung Gábor.  Egy felkérésre 2013 tavaszán kezdődött a közös alkotómunka a Budafoki Dohnányi Zenekarral, és 2014 tavaszán a lemezfelvételre is sor került. Először a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál keretében hangzott el ezév július 13-án a lemez zenei anyaga előben, színpadon. A Fonó gondozásában decemberben az ünnepekre jelent meg a Végtelen című lemez, amely teljes egészében 2015. február 28-án áll színpadra a Müpában a Lajkó Maraton fináléjaként. A lemez kapható a Fonó webboltban itt, a terjesztőknél, valamint digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, dalok.hu, Deezer, Spotify stb felületeken. Az ITunes toplistáján világzene kategoriában megjelenése utáni napon az első helyre került!

 

 

 

 

 

Megjelent Lajkó Félix és Balázs János Jelszó /Password című közös lemeze. A két művészt jól ismeri a közönség, mindketten a saját stílusukban kimagasló eredményeket értek már el. Lajkó Félix hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg Balázs János zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. De mit idéz elő két erős egyéniségű zenész közös játéka? A zenei határok eltűnését, ahol nincs előre megírt hangjegy, előre megbeszélt dallamok, csak a lélek muzsikál, abban a percben, amikor megtörténik a csoda, az improvizálás. A lemez kapható a Fonó webboltban itt, a terjesztőknél, valamint digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, dalok.hu, Deezer, Spotify stb. felületeken. Az ITunes toplistáján világzene kategoriában megjelenése utáni napon a második helyre került!
 

 

 

Az aktuális Lajkó Félix maraton koncertek listája itt.

 

A Müpás koncertek itt 

 

A zeneakadémiai koncert itt

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat