Mississippi Big Beat a Budapest Folk Festen mutatja be első lemezét

2012-03-30 14:52:54

Hallottál már Blues Beat-et? Nem? Nem csoda, hiszen Magyarországon elsőként élőben csak a Mississippi Big Beat játssza.

Hallottál már Blues Beat-et? Nem? Nem csoda, hiszen Magyarországon elsőként élőben csak a Mississippi Big Beat játssza. A lemezbemutatója 2012. május 12. a Fonó Budai Zeneházban!

A lemez Delta Disco címmel áprilisban a holland Black & Tan Records gondozásban jelenik meg digitális és CD formátumban egyaránt. A hazai közönség kizárólagosan a zenekar koncertjein juthat hanghordozóhoz, illetve ismerkedhet az új műfajjal! A lemez 13 számot tartalmaz, nyolc feldolgozás a ’20-as évektől a chicago-i hangzás beatesített változata szakítja a tempót, színes anyag, erőteljes megszólalás és teljesen új megközelítésből mutatja meg a bluesban rejlő lehetőségeket!A zenekar 5 saját szerzeménnyel örvendezteti meg a hallgatót, hazai és nemzetközi vizeken egyaránt!  A zenekar a Blues Awards egyik legnagyobb ünnepérre, a Memphis blues versenyére kapott invitálást és erre készül a banda 2013. február elején! A tizennégy hónapos munka más-más zenei világban alkotó emberek alkímiájának végeredménye.

Oláh Andor a hazai és nemzetközi blues élet ismert harmonikása, szerző, számos lemezen szerepel, illetve producere ezen lemezeknek, valamint ez a 7. megjelenő albuma! Több mint 20 éve a nemzetközi blues világ doayenjeivel játszott, illetve játszik tradicionális delta és chicago-i muzsikát! Gál Csaba közismert blues gitáros, énekes, Andorral több, mint tíz évet játszottak együtt a Dr. Valter & Lawbreakers zenekarban!Máté Szabi a Secta Chaméleon zeneszerző front embere, illetve Judie Jay producere, zenészeként ismerhetjük munkáját!
A zenekar célja hogy bluesnak kizárólagosan igényes 2012-es hangzású arcát mutassa meg a színpadon, ahol kizárólagosan a szórakoztatás a cél, így visszanyeri a blues eredeti party funkcióját!
A muzsika szívnek és a lábaknak szól, nem igazán törődve a szakma véleményével, ez örömzene, amiben mindenki feloldódhat, zenészként és közönségként egyaránt!

A lemezborító szürrealista megközelítése is szintén szakít a régi beidegződésből hegesztett borítók tradíciójával, mégis a lényeget árasztja magából és tükrözi a zenészek felfogását ezzel a zenével kapcsolatban!
A világon pár hasonló felfogású banda létezik csupán, talán tucatnyi (R.L. Burnside (USA), Little Axe (USA), Moby (UK), Jan Mittendorp (NL) ) az ismertebb nevek, akik nagyon különböző módon és felfogással indultak el és most már hazánkból a Mississippi Big Beat is elsőként rálépett a Blues Beat ösvényére!

A lemezen hallható zene world music és a blues különböző stílusaiból, annak jegyeiből és a modern kor elektromos alapjainak keveréséből építkezik szabadon korlátokat nem ismerve, élvezve az alkotás és a játszás örömét! A zenekar hangsúlyt fektet a vizuális megjelenítésre is, a kis filmek, effektek, számok hatására születtek meg és sajátos művészi világot eredményeznek.
A new bluest, ezt az új stílust, ha úgy tetszik, új műfaj kezdőlépését kísérhetjük szemmel a relatív idő mértéktelenségének köszönhetően. Hogy sikeres lesz-e a Blues Beat, hogy tetszik-e majd neked, vagy sem? Ennek csak egy módja van, hogy eldönthesd: hallgasd meg a zenekart élőben és lemezen!

 

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak