New York-ban koncertezett az East Gipsy Band

2011-11-02 10:44:27

Hatalmas sikerrel lépett fel a hét végén a New York-i East Village Drom világzenei klubjában a magyar East Gipsy Band.

Az együttes, amely egyedi zenei hangzásával a jazz és a világzene legkomolyabb amerikai műhelyeibe nyer bebocsátást a következő két héten, előzőleg Bartók-interpretációjával Philadelphiában váltott ki álló ovációt.

Az együttes tagjai elismert művészek, akik a roma zenei hagyományt értelmezik újra a jazz érzékeny eszközeivel. A 2011 májusában megjelent bemutatkozó albumukon vendégművészként szerepelt Tim Ries amerikai szaxofonista, a Rolling Stones koncertjeinek állandó kísérőzenésze, aki a közös, budapesti munka folytatásaként meghívta az együttest egy őszi turnéra, amely az Egyesült Államok keleti partját és Kanadát érinti majd.Az fellépéssorozat részben az újrainduló New York-i Magyar Kulturális Központ támogatása révén valósulhatott meg. Az együttes hétfőn lép fel a hírneves New York-i Smalls jazzklubban, szerdán a metropoliszban működő magyar főkonzulátuson, pénteken pedig Toronto legelismertebb jazzbárjában koncertezik. (Forrás: MTI)

Ehhez az igazán jó hírhez két dolgot fűznénk hozzá. Nem csak New Yorkban, hanem idehaza is kiérdemelte a közönség rokonszenvét a zenekar, a lemezük az Ageless Message, a Fonó webboltjában a legnépszerűbb lemezek listáját is vezeti. Másrészt tárgyalások folynak arról, hogy a lemez kiadási jogánk liszenszét egy amerikai kiadó is megveszi. Gratulálunk!

East Gypsy Band: O manush-Az ember-The Man by fonosound

East Gypsy Band - E vrema-Az idő-The time. by fonosound

2011.11.02.

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak