Széki Hobo és Beethoven is szerepel a Csík Zenekar új lemezén

2011-10-31 13:53:58

A Csík Zenekar új lemezén lesz autentikus zene, Kispál-feldolgozás, Juhász Gyula-vers és cimbalmon előadott Beethoven-szonáta. Lovasi András és Kiss Tibor mellett Ferenczi György és a Rackajam, a Vivace Kamarazenekar és Őze Áron színész is közreműködik.

November 5-én jelenik meg a Csík Zenekar új, Lélekképek című albuma, amin ismét lesznek alterrock-feldolgozások, autentikus népzene, továbbá még újabb meglepetések. Szerepel rajta Lovasi András (ex-Kispál és a Borz, Kiscsillag), Kiss Tibor (Quimby), Ferenczi György és a Rackajam, Pál István "Szalonna", Őze Áron színész és a Vivace Kamarazenekar. Mint a lemezről szóló sajtótájékoztatón Csík János elmondta, hogy ismét nagyon sokszínű lemezt készítettek, hiszen a mai világban nagyon sokféle zene születik és "tartani kell a frontot" - de az "öncélú popularitásnak" nem engedve.

Lovasi Andrásnak több dalhoz is köze van. A Földtörténet című régi (az 1992-es Föld kaland ilyesmi... című lemezen szereplő) Kispál és a Borz-számból a Csík Zenekar készített átdolgozást, amit ő csak felénekelt; a verziót "álomszerű, utazós film noir-filmzeneként" írta le. A Szívrablás című új szerzemény egy végül meg nem valósult tervből nőtt ki: az ötlet az volt, hogy a Széki táncok stb. típusú bemutatók mintájára készüljön egy Pécsi táncok című műsor. Ez végül nem jött össze, viszont több körben megszületett ez az új dal. Lovasi András még egy harmadik számhoz is írt szöveget.

Ferenczi György és a Rackajam egy Széki Hobo című dalban játszik; ebben - mint a cím is mutatja - a népzene egy Hobo Blues Band-dallal találkozik. Ferenczi György ugyanis úgy véli, hogy ha az együttes el is búcsúzott a közönségtől,..(folytatás a Quarton)

Forrás: Quart.hu

2011.10.28.

 

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak