Új Lajkó Félix lemez

2011-10-14 15:39:46

Október végére várható az új Lajkó Félix lemez a Fonó kiadásában. 2011 tavaszi "Makovecz turné" 9 helyszínén rögzítették a koncertek legjobb pillanatait.

Lajkó Félix – Makovecz turné –

Makovecz Imre emlékére

"Örök kérdés a zenészberkekben, hogy hol szól legjobban egy hangszer, melyek azok a terek, ahol a zene betölti univerzális szerepét, ahol ha kell, csontig hatolhat a művészi élmény.

Lajkó Félixet is izgatják e kérdések, nem véletlen, hogy zenéje szólt már mindenhol, koncert teremben, fesztiválon, kis és nagyszínpadon, utcán, tetőn, aluljáróban, templomban, tavon és erdőben is.

És ez utóbbiban szólt a legjobban. Akusztikusan, a természet erőivel egyetemben.

Régről tudtuk, hogy a természet erői, „a lent és a fent is” megtalálható Makovecz Imre tereiben, és azt is tudtuk, hogy Félix zenéje mássá teheti e sokak számára furcsa, de mégis egyedi, organikus épületeket, azaz zene és tér, dal és kupola jól elférnek egymás mellett.

2011 januárjában a Kecske utcai irodában fogadott bennünket Makovecz Imre, ahol az ismerkedést követően, alkalmi koncertre is sor került, ahol a mester meggyőződött róla, hogy Félix és Anti zenéje méltó a tereihez. Énekesnő nélkül is! - ugyanis zenélés előtt ezt kérte számon a fiúkon, hogy az énekes lány hol van? Menni fog ez nélküle is, mondták…

Ezek után már nem volt nehéz kijelölni a mesterrel együtt azt a 9 helyszínt, ahová 2011 tavaszán el is látogattunk.

Számunkra ez az album e sok-sok élményt generáló turné lenyomata. De mindenekelőtt örök emlék és tisztelgés Makovecz Imrének, hogy tereit, templomait létrehozta, épületeivel csodásabbá tette a Kárpát-medencét.

Géniusz volt, hozzá méltót ma mi nem ismerünk."

Horváth László

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak