Wine & Violin - Hegedűkészítők szalonja. Február 11, 18, 25

2012-01-30 11:51:15

Arra gondoltunk, hogy ha már a hangszerkészítők itt vannak, akkor jelenjen meg egy másik, a személyességet szintén igénylő mesterség, a borászok munkájának eredményei is. Februárban minden szombaton délután és este más-más hazai termelő borai kerülnek

Új programot indítunk februárban a Fonóban.
Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. Ezek egyike a hegedűkészítőé. Minden szombat délután hazai műhelyek mutatják be hangszereiket. A mesterek beszélnek az általuk készített instrumentumokról és egyúttal bemutatják azokat.

Hangszerkészítők:

      
Adonyi Iván                            Bárdi Szabolcs            Etzler Bernd         Faragó-Thököly Márton


        
Guminár Tamás                  Kemény Zsombor                  Lakatos László


   
Nagy András                         Popara Nikola                       Székely Márton

A hangszereket ki is lehet próbálni, valamint a Szalon koncerteken délután és este olyan szakavatott együttesek mutatják be azokat, mint a Kodály Quartet, Földesi Lajos és tanítványa, Accord vonósnégyes, a Muzsikás együttes és az erdélyi zenészek klubjának muzsikusai. A komoly zenészek az álluk alatt tartva, a népzenészek pedig a vállgödörbe szorítva szólaltatják meg a hangszert.

Fellépők:

   
Accord Quartet                        Kodály Quartet                            Muzsikás együttes

Remekműveket lehet hallgatni és hegedűk titkai nyílnak meg a hallgatók előtt.
Arra gondoltunk, hogy ha már a hangszerkészítők itt vannak, akkor jelenjen meg egy másik, a személyességet szintén igénylő mesterség, a borászok munkájának eredményei is.
Februárban minden szombaton délután, más-más hazai termelő borai kerülnek a poharakba. A jó hangszerekhez és a jó zenéhez, finom, értékes borokat kínálunk. A bor, e vidám kerítő feloldja a távolságot, sajátos hangulatot biztosít a zene és a befogadó között. A hegedűlakk narancs aranya a borok fehértől a mélyvörösig tartó árnyalatai, és az igényes mesterek munkái találkoznak a Hegedűkészítők Szalonjában.

Wine & Violin - Hegedűkészítők Szalonjának programjai

Február 11:
Kodály Quartet
Muzsikás együttes

Február 18.:
Földesi Lajos és tanítványai
Erdélyi zenék klubja

Február 25.:
Accord vonósnégyes

Hangszerkiállítás 2012. 02.11-29
 

 

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak