Nyolc Fonós lemez a legjobbak között

2015-12-03 14:24:28

megosztás

A napokban tette közzé a WMCE éves listáját, amelyen szerepel többek között Herczku Ágnes, Lajkó Félix, a Cimbaliband és a Zűrös Banda albuma is.


Közzé tette a World Music Charts Europe az idei legjobb 250 világzenei lemez listáját honlapján. A sorrend a WMCE közel 25 országból származó, összesen 48 világzenei szakemberének havi pontozásos szavazatai alapján áll össze. A WMCE minden hónap elsején publikálja havi toplistáját, az éves lista pedig az előző naptári év összesítését tartalmazza. Ezen a rangos felületen most összesen 10 magyar előadó 11 albumából 8 lemez Fonós kiadvány, köztük Herczku Ágnes: Bandázom c. lemeze, Lajkó Félix két legutóbbi albuma, a novemberi toplistás Zűrös Banda és az augusztusi toplistás Cimbaliband: Moldva.


A listán szerepelnek olyan első lemezes együttesek, mint a Zűrös Banda vagy a Góbé, illetve autentikus népzenei albumok, mint a Cimbaliband Moldva vagy a Fodor Sándor „Neti” Szegelet c. lemez. A cigány zenei kultúrát képviseli a Romano Drom colors című albuma.


Más kiadók lemezei közül a Cimbalomduó lemeze, a Palya Bea Nő, és az előző évben dobogós Söndörgő Tamburocket c. albuma került az idei rangos listára.


43. Herczku Ágnes: Bandázom (Fonó)
44. CimbaliBand: Moldva (Fonó)
58. Cimbalom duó (Balogh Kálmán- Lukács Miklós duó lemeze) (FolkEurópa)
118. Lajkó Félix: Végtelen – szimfonikus lemez (Fonó)
133. Zűrös Banda első lemeze (Fonó)
134. Góbé zenekar: Ez van! (Fonó)
135. Palya Bea: Nő (MG Records)
170. Romano Drom: colors (Fonó)
199. Lajkó Félix – Balázs János: Jelszó (Fonó)
220. Ifj. Fodor Sándor "Neti": Szegelet (Fonó)
221. Söndörgő: Tamburocket (Riverboat Records)

 

A Fonós kaidványok kaphatók a Fonó webboltjában itt valamint digitális terjesztésben az ITunes, Amazon, Spotify, dalok.hu, Vodafone Korlátlan zene stb. felületeken. 

 

illetve hallgatható minden lemezről egy-egy szám a Musicfromfono youtube csatornán.

 

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat