Womex 2012

2012-09-19 19:41:33

Október 17-21 között rendezik meg idén a görögországi Thessalonikiben a világ legjelentősebb világzenei vásárát, szakmai fórumát, a WOMEXet. Idén a Fonó is ott lesz.

Október 17-21 között rendezik meg idén a görögországi Thessalonikiben a világ legjelentősebb világzenei találkozóját, vásárát, szakmai fórumát, a WOMEXet. Idén a Fonó is ott lesz; közös standon jelenik meg az X-Produkcióval. A World Music Expo remek lehetőség a hazai művészeknek hogy bemutatkozzanak, a szakmának, hogy kapcsolatokat keressen külföldi partnerekkel. Lajkó Félix, akit az X-Produkció képvisel, 45 perces koncerttel mutatkozik be a showcase-en. A WOMEX standon a Fonó által képviselt művészek is elérhetőek lesznek a nemzetközi piac számára.

Idén 850 jelentkező közül választották ki azt a néhány művészt, akik showcase koncertet adhatnak az idei meghallgatáson. Lajkó Félix bekerült az „elit csapatba”, az idei World Music Expo (WOMEX) showcase előadói közé és 2012. október 18-án 22.30 órai kezdettel showcase koncertet ad. A világhírű hegedűvirtuóz ezúttal kedvelt új hangszerén, citerán fog játszani, melyet legalább olyan ösztönös zsenialitással kezel, mint a hegedűt. Zenésztársai: Brasnyó Antal (brácsa), Kurina Ferenc (bőgő), Kurina Michael (cimbalom).
 

Lajkó Félix zenéjét beválogatták a Womexre megjelent, összesen 20 tracket tartalmazó Womexizer kiadványba (meghallgatható a www.womex.com weboldalon), valamint az egyik legrangosabb nemzetközi zenei szaklap, a Songlines saját válogatásába is.
 

Lajkó Félix koncertjei a közeljövőben Magyarországon:
• 2012. október 21. Békéscsaba Kolbászfesztivál – közös koncert határon túli prímásokkal.
• 2012. november 9. Szegedi Jazz Napok – Citerán, a Womexen fellépő kvartettben ad koncertet.
• 2012. november 17-én Héttorony Fesztivál Lajkó Félix - Dresch Mihály duó (Százhalombatta)
• 2013. január 3. Művészetek Palotája Lajkó Félix és Roby Lakatos közös koncertje.
 

Külföldi turnék:
• Novemberben a művész Indiában ad koncerteket.
• November végén pedig Kínában turnézik.
 


 

Kapcsolat

Fonó Budai Zeneház
1116 Budapest, Sztregova u. 3

+36 1 206 5300
fono@fono.hu

Munkatársak