Törőcsik Franciskával, Vecsei H. Miklóssal, Szirtes Edina Mókussal és Berecz Istvánnal folytatódik a Fonó Literatúra sorozat! Rigmusok, nóták, dalok, költemények Közép-Európából egyszerre a Fonó színpadán.

Folytatódik augusztus 17-én a Fonó Literatúra irodalmi-zenés sorozat Seres Tamás rendezésében a Fonó színpadán. “A spontaneitást nem nélkülöző felolvasószínházban rácsodálkozunk, hogy mennyire kortárs a régi, és próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, hogyan élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán, és hogyan születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből.” – írják az alkotók.

Az est során népköltések - dalok, dalszövegek, népdal szövegek, eredeti dokumentumok, szemelvények, csujogatók - találkoznak kortárs költők, így Csoóri Sándor, Lackfi János vagy Szabó T. Anna műveivel többek között, ismert színészek kiváló muzsikusokkal.. Elfeledett sorok és dallamok, gyakran énekelt, dalolt sorokkal és dallamokkal. Közérthetően, olykor viccesen, groteszk módon, olykor nagyon is komolyan, drámaian, felépített dramaturgia mentén. Minden este kiderül valami szép, valami személyes, valami mély, apró vallomások, és nagyobbak is, csak úgy, spontán, a versek által, egymásnak és a közönségnek. Tartsatok velünk!

Az első Fonó Literatúra júniusban nagy sikert aratott, most pedig itt a folytatás. Augusztus 17-én T örőcsik Franciska, Vecsei H. Miklós, Szirtes Edina Mókus és Berecz István találkoznak a színpadon, az estet Seres Tamás szerkeszti és rendezi.

Az elsőről készült egy videó, ami megnézhető itt »»
A második ajánlója pedig itt található »»