Indul az évad a Fonóban!

2021-09-03 19:58:25

megosztás

Szeptemberben rögtön két minifesztivál várja a közönséget. Két hét szünet után szeptember 2-án újra nyit a Fonó, pénteken már táncház, szeptember első hétvégéjén pedig a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja tölti be a házat.

Szeptember közepén ismét megrendezik a Fonó Selection fesztivált, de természetesen a Táncházak éjszakája is feledhetetlen estének/éjszakának ígérkezik a Fonóban!

A Novan Experiment ingyenes akusztik koncertjével nyitott a ház szeptember 2-án. Péntekenként – ahogyan az elmúlt időszakban megszokhattuk – táncház várja a közönséget, 3-án az Erdőfű lesz a házigazda zenekar, de a BorFolk>> is bekapcsolódik, két banda húzza a talpalávalót felváltva. 10-én a Berka együttes >> muzsikál moldvai táncházat, mellettük egy vonós banda is vendégünk lesz.

A szeptember 11-e szombati nap a városban számos helyen a táncházaké, hiszen Táncházak éjszakája >> lesz! A Pajtában ezen a napon este nyolctól másnap hajnalig Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be. A Színházterembe várjuk azokat, akik elsősorban nem tanulni, hanem mulatni vágynak. Itt este fél kilenctől Senior táncház veszi kezdetét, tíz után pedig gyimesi, mezőségi és moldvai táncrendek váltakoznak egészen hajnalig a Szigony zenekar és a Budapest Mezőség Band közreműködésével.

Minden évben kiemelt program a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja >>, amely idén 10. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 4-5-én. A hangszerkiállításon hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatják be míves instrumentumaikat, az koncerteken pedig remekművek szólalnak meg. Szombaton szólóestet ad Langer Ágnes hegedűművész, Miranda Liu (hegedű) és Szalai Éva (zongora) pedig duóban szólaltatják meg a magyar hegedűiskola jeles képviselőihez köthető műveket. Vasárnap a Somogyi Vonósnégyes ad koncertet, bemutatva a kiállító készítők hangszereit.

Számos ingyenes programmal kedveskedik ebben a hónapban is az zeneház, 8-án az Attaca >>, 9-én a Tárkány Trió >> lép fel, de ingyenes a szeptember 25-én végre hosszú leállás után újrainduló – a maga nemében hiánypótló - Kamasz Táncházon >> való részvétel is.

Ahogy minden évben idén is megrendezik a Fonó Selection fesztivált szeptember 14-étől, este koncertekkel és táncházakkal, napközben szakmai programokkal. A koncertprogramban többek között a Magyar banda, Petrás Mária >>, a Meybahar, a Dresch duó, az Ötödik évszak >>, a Tárkány Művek, Vizeli Máté és Balogh Melinda >>lép fel, de sor kerül az Ephemere duó >> bemutatkozására és táncházakra is. Adatközlőket is hívtak a szervezők, ezúttal Magyarlapádról >> érkeznek majd énekes és táncos mesterek a rendezvényre.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat