• Képernyőfotó 2024-02-07 - 11.47.25.png
    Lemezbemutatók márciusban a Fonóban

    Márciusban több lemezbemutató várja az érdeklődőket a Fonóban, rögtön a hónap első napján a Berka táncház előtt lép színpadra az amor fati, új lemezének anyagával. Március 9-én Hajdú Klára Fúvom az énekem című zenei anyaga mutatkozik be a Fonóban. Március 22-én pedig a Lámpaláng hoz egyfajta sajátos, énekelt költészetet a házba.

    Tovább
  • DSC04592-Enhanced-NR-2.jpg
    Ambienttől és balkáni ritmusokig, koncertkülönlegességek, egyéni alkotók a Fonóban

    Január végén és februárban a Fonó bátran válogat hazai előadók ritkán hallott produkcióiból. Okos Viola énekes-dalszerző, akit a Makám énekeseként hallhattunk legutóbb a Fonó színpadán ezúttal elképesztő hangjával és saját produkciójával érkezik vissza egy népzenei ihletésű konerttel. Andras Toth (zongora), a magyar undergound szcéna egyik meghatározó művésze ezúttal szólóban lép fel a Fonóban és ad ízelítőt készülő szólóalbumáról. Visszatér a Chalga is, akik a tavalyi nemzetközi toplistás lemezsiker után természetesen a világraszóló dalokból is válogatnak majd a koncerten.

    Tovább
  • Napfonat 3 © Veres Anita_Határtalan Képzelet.jpg
    Nemzetközi toplistán a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem c. albuma És már itt az együttes új, ünnepi lemeze!

    Felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe-ra a Napfonat Harmatcseppben él a világ bennem c. lemeze, amely a Fonó gondozásában jelent meg nyár elején. A World Music Charts Europe zsűrijében 25 ország 50 világzenei szakembere foglal helyet, akik minden hónapban pontozásos rendszerben választják ki a legjobb lemezeket. Az albumok a kapott szavazatok alapján kerülnek fel a legjobb 20 kiadványt jegyző toplistára. A decemberi listán a rangos 11. helyen szerepel a Napfonat lemeze, ebben a hónapban más hazai album nem került fel a toplistára.

    Tovább
  • 20_top_labels_green_wmx23_1140x705.jpg
    A világ legjobb kiadói között a Fonó

    A WOMEX közzétette a világ legjobb 20 kiadóját összesítő Top Labels of the Year listáját, amelyen a Fonó egyetlen magyar és egyetlen közép-kelet-európai kiadóként szerepel.

    Tovább
  • wine_cover2.jpg
    12. alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját a Fonóban

    Tizenkettedik éve ad otthont a Fonó a Wine&Violin Hegedűkészítők Szalonjának, amely Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő kezdeményezésére jött létre. Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine&Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be munkáikkal, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk.

    Tovább
  • QLA00481.jpg
    Táncházak éjszakájával nyitja kapuit a Fonó

    Szeptember 9-én a Táncházak éjszakája gazdag programjával indul az évad a Fonóban, ahol idén számos évfordulót ünnepelnek különleges vendégekkel!

    Tovább
1 / 88