• QLA00481.jpg
  Táncházak éjszakájával nyitja kapuit a Fonó

  Szeptember 9-én a Táncházak éjszakája gazdag programjával indul az évad a Fonóban, ahol idén számos évfordulót ünnepelnek különleges vendégekkel!

  Tovább
 • QLA00271.jpg
  Domján József kiállítás nyílt a Fonóban!

  A kiállítás Domján József fametsző grafikus születésének 115. és halálának 30. évfordulójának emlékére kapott helyet a Fonó falain.

  Tovább
 • IMG_4178-2.jpg
  Remek koncertekkel, népzenei programokkal és kortárs kísérletekkel köszönt be a tavasz a Fonóban

  Friss művésztalálkozásokkal, kortárs zenei kísérletekkel és fiatal formációkkal, remek népzenei, világzenei és crossover koncertekkel és persze táncházakkal köszönt be a tavasz a Fonóban. Szilágyi Tóni erdélyi prímás új formációjával mutatkozik be a házban, a Bran együttes Szent Patrik napot tart, Borbély Mihály pedig együtt lép fel Farkas Zoltán „Batyuval” és Lőrinszky Attilával utánozhatatlan triót alkotva a népzene, a világzene és a jazz határán. Ismét összegyűlnek a táncházmozgalom női népzenészei, táncházzenészei, hogy egy csodálatos koncerten és táncházban köszöntsék a tavaszt. A csütörtöki kísérleti-kortárs koncertek között érkezik a Mandaan zongora-trombita alapú elektronikus duója új lemezükkel, a Wolfolks indie-folk zenét játszó hölgytriója és a Lilium dallamközpontú fúziós zenéje, ahogyan természetesen nem maradhat el a Novan Experiment immár nagyon népszerű, mindig meglepetést okozó zenei kísérletezése sem. Bemutatkozik a remek zenészekből álló Alexander Petrovics Koktél a Kárpát-medencéből „egy kis ezzel és egy kis azzal”. A táncházak sorában kéthetente pénteken a Berka együttes moldvai és vonós táncházában mulathatunk. A Fonó Szerdákon a méhkerési táncanyagra fokuszálnak a csoportok, amit minden alkalommal szabad vonós táncház követ. Havonta egyszer a Kamasz Táncházban pedig a tizenéveseket várja a Sarjú Banda muzsikája és a táncparkett.

  Tovább
 • Tarkany.jpeg
  Két magyar lemez is felkerült a nemzetközi toplistákra A Tárkány Trió. A cimbalomprímás és a Cserepes: The Sold Girl c. lemezek nemzetközi sikere

  Két irányadó nemzetközi felület minden hónapban közzéteszi a legjobb világzenei albumok listáját: A World Music Charts Europe (WMCE), ahol 50 világzenei rádiós szakember validálja a lemezeket és a Transglobal World Music Charts, ahol a világ minden tájáról származó világzenei szakemberek értékelik az albumokat. Februárban a Tárkány Trió A cimbalomprímás c. albuma felkerült a WMCE toplistára a legjobb 20 lemez között egyetlen magyar albumként a 16. helyen. A Transglobal World Music Charts 40-es listáján pedig két magyar album is szerepel a legjobbak között, 30. helyen a Cserepes The Sold Girl című lemeze és 33. helyen a Tárkány Trió A cimbalomprímás c. albuma. Mindkét lemez a Fonó kiadványa.

  Tovább
 • Meybahar-Afousis photo.jpg
  Megjelent a MEYBAHAR - AFOUSIS online kislemez

  Online kiadványként napvilágot látott a görög-magyar gyökerű Meybahar újabb single-je Afousis címmel. A zenekar első, Abyss (2019) című albuma rögtön a nemzetközi toplistákra került, az új kislemez klipje pedig azonnal nagy elérést produkált az online felületeken. Afousis története a Kréta mellett fekvő Kasos szigetéről származik. Ahogy az alkotók fogalmaznak: „Egy gyönyörű ballada, egy nehéz sorsról, de mellette az élni vágyásról is, a talajtvesztettségről és kilábalásról, a szeretetről és a közösség erejéről.” (Kopcsik Márton)

  Tovább
 • gobé.jpg
  Emblematikus zenekarok, lengyel-szlovák-magyar táncház és workshopok a Fonó V4 klubjában január 20-21-én

  A legendás Kapela Maliszów (PL), a NOGABAND (SK) és a Góbé (HU) is színpadra lép.A Fonó V4-es hálózata a tavalyi évben tovább bővült, hisz a 2019-ben nyílt krakkói EtnoKrakow/Rozstaje Klub mellett 2022-ben a kassai Klub Milovníkov Folklóru-val kezdett közös partnerséget. A sikeres krakkói és a kassai V4 klubnapok után most Budapesten is várja a közönséget a Fonó által szervezett V4 Klub számos nemzetközi eseménnyel. Lengyel, szlovák és magyar művészek által vezetett zenés és táncos workshopok, lengyel-szlovák-magyar táncház és olyan emblematikus zenekarok koncertjei szerepelnek a január 20-21-ei programsorozaton, mint a lengyel Kapela Maliszów, a szlovák NOGABAND, vagy a magyar Góbé. A sorozat támogatója a Visegrad Fund.

  Tovább
1 / 87