• bonchidaevent.png
  “Ez az a muzsika, amire még a kőszívűek is szerelmesek tudnak lenni”

  Bonchidai táncok, zenék minden szerdán a Fonóban Bonchidától Bonchidáig lemezbemutató koncert január 28-án, pénteken! A Kis-Szamos mente és a Mezőség határán található Bonchidán „a hagyományos magyar táncrend utolsó virágzási korszaka az 1930-as évek eleje volt. A román táncciklus ezt mintegy húsz évvel túlélte” - írja Martin György, akinek 1969-es gyűjtése, amely lényegében az egyetlen jelentős gyűjtés Bonchidáról és amelyen három magyar és négy roman pár táncol, eleven és intenzív élményt ad a népzene és néptánc művelői újabb és újabb generációinak.

  Tovább
 • nomansland.png
  MEGJELENT: Lukács Miklós: No Man’s Land

  A Fonó gondozásában jelent meg 2021 végén Lukács Miklós, a hazai kortárs zene legsokoldalúbb előadójának első cimbalom szólólemeze. Az album a világon egyedülálló módon csak a cimbalom eszköztárát használja a lemezen hallható kísérleti elektronikán keresztül is. A „No Man’s Land” már elérhető a legnagyobb stream platformokon, illetve a Fonó webáruházában.

  Tovább
 • FonoZenehaz (40 of 59).jpg
  Culture43: sportot űzünk a kultúrából!

  Új program indul, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg a magyar néptánccalA Sport43 kezdeményezés több mint egy éve sikeresen működik. Szellemisége közösségekről, a mozgás öröméről, a természetben megélt szabadságról, az egymás iránti gondoskodásról, odafigyelésről és gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségéről szól. Ebből az akcióból nőtte ki magát a Culture43, melynek köszönhetően még egy lehetősége nyílik az iskolás gyermekeknek, hogy belekóstolhassanak valami újba. Egészen pontosan valami régibe: a magyar néptáncba!

  Tovább
 • szerbujev.png
  Szerb Újévi mulatsággal nyitja az évet a Fonó

  Már-már hagyomány a Fonóban, hogy a város legnagyobb szilveszteri vonós táncháza után januárban a déli szláv népek szokásai szerint is elbúcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt! Január 13-án a Szerb Újévi mulatságon fellépnek a Babra és a Poklade zenekarok, valamint vendégünk lesz Djordje Davidović szerb harmonikaművész a színpadon. Bárki csatlakozhat a délszláv táncházhoz, de azt is várjuk, aki csak hallgatná a vérpezsdítő balkáni zenéket!

  Tovább
 • bobanhir.png
  Fonó Év vége: Ami belefér!

  Népzenei, jazz és világzenei különlegességekkel búcsúztatja az évet a Fonó! Mezőségi gálaműsor különleges vendégekkel, Boban Markovic és zenekara, a Womex Artist-díjas Lakatos Mónika, Romengo lemezbemutató, Jazz Előszilveszter: Tálas Áron triója, a Mózes Tamara és Kaltenecker Zsolt duó és a Horváth Tojás Gábor trió, a Fonó Folk Szilveszteren pedig a Magyarpalatkai Banda és Pálházi Bence bandája, valamint a Fanfara Complexa várja a közönséget. Igazi nép- világzenei és jazzkülönlegességekkel búcsúzik az óévtől a Fonó!

  Tovább
 • danubiamegjelenes.png
  MEGJELENT! Óbudai Danubia Zenekar: Aranyszárnyú angyal

  A Danubia Zenekar különleges albumpot készített az ünnepekre. Az Aranyszárnyú angyal című lemezen – amely a Fonó kiadásában jelenik meg – a legismertebb karácsonyi dallamok, egyházi énekek, magyar népdalok, angol és német tradicionális dalok kelnek új életre. Ahogy a zenekartól és Hámori Máté karmestertől megszokhattuk, kortárssá teszi a régit, modernné a hagyományost: a lemezen Ott Rezső átdolgozásában hallhatjuk a gyerekkorunkból ismert és szeretett dalokat. A zenekar az albumból befolyó összeget Közös hang elnevezésű projektjére fordítja, amelyben együtt zenélnek a Máltai Szimfónia Programban résztvevő nehéz sorsú gyerekekkel.

  Tovább
1 / 81