Számos ismert művész és civil vendégszereplésével forgatták a Fonó kisfilmjét reggeltől hajnalig! Cserepes Károly Blacklake című nemzetközi toplistás lemeze szól a Fonó új kisfilmje alatt, amelyben ismert művészekkel és civil szereplőkkel végigkísérjük a Fonó egy napját a reggeli táncoktatástól a délutáni próbákig, az esti koncertekig és táncházakig és a másnapi hazatérésig. Lakatos Mónika, Vecsei H Miklós, Paár Julcsi és zenekara, Szeder, Branka, Lóci, Fekete Bori, Novai Gábor Novan, Rostás Mihály Mazsi, Tóth Viktor is feltűnik a 2:32 perces kisfilmben, amelyet a HYPE stáb készített.

A Sztregova utcai zeneházba azért is jó betérni, mert itt mindig találkozhatsz valakivel, aki kedves neked. Nemcsak este a színpadon, de napközben is ismert arcok érkeznek a házba, amelyben mindenki otthon érezheti magát: fő az ebéd, finom a kávé, a pálinka is, napsütötte a terasz és jó táncra a fapadló.

A kisfilm itt »»

Mozgalmas egy napunk a Fonóban! Reggel gyerekek és családok, majd az első művészek is feltűnnek a házban: Vecsei H. Miklós Lakatos Mónika, Paár Julcsi, de beugrik Szeder és Branka is egy kávéra és feltűnik Lóci is – mivel mással, mint egy gitárral. Kubinyi Júlia, Laposa Julcsi, Horváth Sára Nina, Fekete Bori – hosszú a sora azoknak a remek énekesnőknek, akik rendszeres vendégeink. Tóth Viktorék már a napsütötte teraszon zenélnek, miközben Mezei Dániel a kávézóból intézi ügyeit. Rostás Mihály Mazsi kora este már nem biztos, hogy haza akar menni a Fonóból. Este közösen zenélő Fonó session, táncház és a Novan experiment elektronikus zenéje tölti be a ház különböző termeit, majd egy villanásra színpadon láthatjuk a Parno Grasztot, Lovasit, a Rackákat, Boban Markovicsot és Dresch Mihályt is, a Huun Huur Tu-t és a Muzsikást. Éjfél körül megy el az első taxi, a zárórát pedig nehéz betartatni: „Ma is holnap megyek haza” – éneklik Berecz István és barátai.

A HYPE Stáb által készített videót eddig közel 60 ezren látták eddig a facebookon és a youtube-on.

Az egyes szereplők kisvideóit pedig sorozatban teszik közzé a Fonó facebook csatornáján. Lakatos Mónika WOMEX életműdíjas és Kossuth díjas oláh cigány énekesnő:

https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/videos/404426901193722

Kubinyi Julcsi Junior Prima dijas énekesnő, a Fonó népzenei művészeti vezetője

https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/videos/1371813483243181

Básits Branka Junior Prima dijas szerb-magyar énekesnő

https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/videos/427269025761198

Novai Gábor a Novan Experiment létrehozója

https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/videos/715665066282301

Rostás Mihály Mazsi, a Romengo és a Mazsimo Gipsymo zenekarvezetője

https://www.facebook.com/fonobudaizenehaz/videos/540660110813572