Második lemez egy legendás formációtól: mágikus zenei és emocionális empátia! A legendás formáció – Borbély Mihály, Lukács Miklós és Dés András triója – januárban rögzítette a Polygon második lemezét, amely most a Fonó kiadásában jelenik meg Bájoló / Enchantment címmel. A lemezbemutató koncertre a Hagyományok Háza szervezésében június 25-én kerül sor a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat keretében. A lemez kapható a Fonó webboltjában és hamarosan a terjesztőknél.

"Ennek az albumnak a hangulata és zenei anyaga elmélyültebb, filozofikusabb, mint a korábbi lemez - átgondolt, tudatos koncepció és hihetetlen szabadság jellemzi egyszerre. Kollégáimmal az évek során szinte mágikus (emocionális és zenei) empátia alakult ki, így a felvételek áldott, alkotó légkörében könnyű volt hangokba önteni azt az időbeli távlatot, amelynek origóját olykor évezredes zenei hagyományok, inspirációk, máskor réges-régi hangszerek intonációja jelöli ki, a túlsó végén pedig a XXI. századi Ember áll, akinek számára megfogalmazzuk gondolatainkat. Hálás vagyok a Teremtőnek, hogy létrejöhetett ez az album." (Borbély Mihály)

01. Talpunk alatt / Under Our Feet (Borbély-Lukács-Dés)
02. Bájoló / Enchantment (Borbély-Lukács-Dés)
03. Zorall (Borbély M.)
04. A régi ajtó / The Old Door (Borbély-Lukács)
05. Kertek alatt / Side Streets (Dés A.)
06. Oda-vissza / Back and Forth (Borbély-Lukács-Dés)
07. Van Gogh imája / Van Gogh’s Prayer (Borbély M.)
08. Képzeli, hát szertelen / He Aspires, and Thus He's Wild (Borbély-Lukács-Dés)
09. Aura (Lukács M.)
10. Furcsa páros / Odd Couple (Borbély-Dés)
11. Hosszú út / Long Road (Borbély M.)
12. Hess! / Shoo! (Borbély-Lukács-Dés)

Borbély Mihály - fúvós hangszerek / woodwinds
soprano sax (6, 11), alto sax (3), tenor sax (7), tárogató (1, 4, 8), clarinet (9),
bass clarinet (5, 10), dvojnice (2, 12), tilinkó (2, 12)
Lukács Miklós - cimbalom
Dés András - ütőhangszerek / percussion

A felvétel 2022. január 24-26-án készült a Pannónia Stúdióban. Felvétel, keverés: Kopcsik Márton, Fotó: Bácsi Róbert, Borító: Kiss Dóra, Nyomda: Szilasi Marianne, Producer: Horváth László, 2022, Fonó.