Jegyvásárlás

Következő események

Jazz előszilveszter

Tálas Áron Trió, Kaltenecker Zsolt - Mózes Tamara Duó, Horváth Tojás Gábor Trió

Tálas Áron Trió

Tálas Áron Junior Prima, Gramofon, és Artisjus díjas jazz-zongorista, zeneszerző. 2015-ben alapította meg trióját. Két lemezt vettek fel, melyeken saját szerzeményei hallhatóak. Első lemezükről így írt Zipernovszky Kornél kritikus a Magyar Narancsban:

"Rengeteg finom utalás hallható ki Tálas játékából, de ez mellékes. A lényeg, hogy ezen a ma már szinte elvárható virtuozitáson túl eredetisége, közlékenysége, elképesztően kifejlett formaérzéke és muzikalitása valami olyat produkált ezen a lemezen, aminek saját világa van."

Második lemezük a „Little Beggar” 2018-ban az “Év Jazzlemeze” lett a Gramofon magazinban. Ezen a koncerten a régi szerzemények mellett új számok is elhangzanak.

Tálas Áron – zongora
Ifj. Tóth István – nagybőgő
Csízi László - dob

Kaltenecker Zsolt - Mózes Tamara duó

A billentyűs és zeneszerző Kaltenecker Zsolt először 2017-ben dolgozott együtt Mózes Tamarával egy electro-jazz együttesben, ahol már több dalt is közösen komponáltak. Ezután kezdtek el dolgozni saját anyagukon, billentyűre (különféle effektekkel) és énekhangra (looperrel ill. angol-francia szövegekkel). 2020 szeptemberében nagy sikerrel debütáltak duóban az Opus Jazz Club-ban. Mindketten igen széles zenei spektrumon mozognak, közös zenei univerzumuk a jazz, a pop, a rock, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció különleges keveréke.

Videók:
It Is Open : https://youtu.be/CKbG663xMI4
Echange : https://youtu.be/939ev0vZMys
Waterbird Waves : https://youtu.be/xlUgkB-jBqM

Web:
https://www.instagram.com/zsoltkaltenecker
https://www.facebook.com/tamaramozes.music

Horváth Tojás Gábor Trió

A Trió, a megjelenés előtt álló új „Tricks” című negyedik lemezük anyagát fogja bemutatni a Fonóban!  A zenekar harmadik „Soundtrack” című lemezét Gramofon díjra jelölték, és Gábor elnyerte a Az Év zeneszerzője kitüntető címet a jazzma.hu olvasói szavazatai alapján.

A Trió, főként Gábor saját szerzeményeit játssza. Hangzásukat akusztikus jazzként definiálják amelybe finoman csempésznek bele egyéb zenei stílusokat: filmzenét, popot népzenét, és egy kis klasszikus zenét is. Műsorukban a lágyabb lírikusabb daloktól, egészen a pörgős progresszívebb hangzásik sok minden megtalálható. A Triót három, jól összeszokott zenész alkotja, Gábor és Gálfi Attila (Sárik Péter Trio, Gereben Zita) már 20 éve zenélnek együtt számos formációban, amelynek hatása minden percben érződik a játékukon! Ezt egészíti ki Horváth Balázs (Borbély Mihály, Dresch Quartet) erős, és magabiztos bőgő játéka, mely a Triót egy energikus, közös improvizációkon és interakciókon alapuló érzelemgazdag játékú zenekarrá fogja össze. A triónak eddig három lemeze jelent meg, amelyet itthon és külföldön, a kritika és a közönség is nagy sikerrel fogadott.

Közreműködik:
Horváth „Tojás” Gábor - zongora
Horváth Balázs - nagybőgő
Gálfi Attila - dob

Hallgasd meg a legutóbbi lemezt!: https://lnk.to/soundtrack
Facebook: https://www.facebook.com/tojasmusic/

kavezo_dec (1).jpg

Jegyek: 2000 Ft elővételben, 2500 Ft a koncert napján