Jegyvásárlás

Következő események

Újbuda Jazz Fesztivál

Blue Canarro Group

A Blue Canarro Group egy igencsak egyedülálló felállás. Nem túl dzsesszes de nem is hétköznapi, ellenben fülbemászó dallamokkal és egy egészen nem szokványos 9 fős felállással érkezik. A tagok zenei játékuk mellett olykor egymást váltva, hol pedig több szólamban énekelve szólaltatják meg dalaikat.

Muzsikájukra jellemző a természetes hangzás és az akusztikus megszólalás. Ebben a köntösben szólaltatnak meg saját dalokat, kedvelt slágereket, valamint ismerős örökzöldeket a jól ismert nosztalgikus múltszázadi kupléktól kezdve, a jazz és a bossanova világából egyaránt táplálkozva.

A 9 fős zenekart olyan kiváló muzsikusok alkotják, akik egyéni, kiforrott stílusukat vegyítve, egy friss, színes, változatos hangzásvilágot teremtenek a színpadon, melyet nem is lehetne elképzelni egy csésze eszpresszó vagy éppen egy pohár bor nélkül. (Ennek ellenére a formáció férfi tagjai olykor sört, a hölgyek pedig többnyire kecses kis pohárból gint iszogatnak.) A zenekar lényege viszont nem az italban, és nem is csak a múltszázad remek dallamaiban, hanem a zene akusztikus, természetes hangzásának szeretetében rejlik, még akkor is, ha stílusban akár könnyűzenéről, kuplkéról, vagy akár jazzről van szó.

Közreműködik:

BURJÁN ORSOLYA - ÉNEK
DARVAS KRISTÓF - ZONGORA, ÉNEK
SZAKÁL TAMÁS - HEGEDŰ, ÉNEK
PATAKI ANNA - HEGEDŰ, ÉNEK
KERTÉSZ ENDRE - CSELLÓ, ÉNEK
SEBESTYÉN PATRIK - TROMBITA
SOÓS MÁRTON - NAGYBŐGŐ
PETZ BÁLINT - GITÁR
CSEH BALÁZS - DOB

Orbay Lilla Quintet - Fragmented dimensions

Az Orbay Lilla Quintet műsorában meghatározó szerepet játszanak a mediterrán stíluselemek, illetve az eredeti módon újragondolt és átkomponált jazz-sztenderdek.

A zenekar repertoárjának gerincét azonban egyre növekvő arányban saját szerzeményeik alkotják, amelyek könnyed, ugyanakkor izgalmas hangvételükkel ragadják meg a hallgatót. Noha a tagok valamennyien markáns zenei egyéniségek, mégis letisztult és összeforrott hangzású formációban képesek egyesíteni kreatív energiáikat. Nagy erősségük az improvizáció és a gazdag zenei eszköztár. Több alkalommal is játszottak már közösen, de az együttes csak 2020-ban nyerte el végleges formáját. 2021-ben a MÜPA Jazz Schowcase eseményén is kiemelkedően szerepeltek és számos hazai klub- és fesztiválmeghívás alkalmával arattak hangos sikert.

Közreműködik:
Orbay Lilla - ének, zongora
Sebestyén Patrik - trombita, szárnykürt
Stummer Márton - gitár
Orbán György - nagybőgő
Richter Ambrus - dob