Jegyvásárlás

Következő események

Navratil Andrea Folkkvintett - Daram-daram-madaram

- magyar és bolgár népdalokon alapuló dalciklus énekhangra és zongorára, mely kiegészül fúvós és ütős hangszerekkel, valamint bőgővel

Az est zeneszerzője két hazai összeszokott komponista, zenész: Csengery Dániel és Mátyássy Szabolcs. Közös szándékuk és reményük az, hogy a mai kortárs-klasszikus zenei világ sokrétű eszközeivel újfajta megvilágításba helyezzék az eredeti népdalok szépségét.

Ezt két kivételes tehetségű, de más-más műfajban jeleskedő szólista, Navratil Andrea (népdalénekes) és Grósz Zsuzsanna (zongoraművész) fogja interpretálni. Zenész barátaik segítségével, valamint a népdalokban oly sokszor megénekelt madarakkal szárnyra kelve elkalauzolnak minket a Kárpát-medencétől egészen Bulgáriáig. Ami összeköti e két távoli helyet: a szerelem. Az a szerelem, ami minden embert megmozgat vagy így, vagy úgy. Örömöt csal az arcokra, könnyet a szemekbe, sanda mosolyt a száj szélekre, csillogást a tekintetekbe, mélységet a szívekbe. Közös koncertjükön magyar és bolgár népdalok csendülnek fel kortárs értelmezésben.

Közreműködik:
Navratil Andrea – ének, próza
Grósz Zsuzsanna - zongora
Bede Péter – fúvós hangszerek
Lázár Gyula – bőgő
Gyulai Csaba - ütős hangszerek, gadulka

Jegyár: 2500 Ft elővételben, 3000 Ft a koncert napján