Következő események

Fonó Session: Padkaporos örömzene
„Fogd a hangszered, és csatlakozz!”

Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.

Az immár több, mint 30 éves múlttal rendelkező Magyar Tekerőzenekar havi egy alkalommal várja nyitott műhelyébe az érdeklődőket kötetlen zenés alkalmaira, ahol a bourdon hangszereké a főszerep. Házigazda: Havasréti Pál

Az egykoron Havasréti Pál, Bartha Ágoston és Szerényi Béla által alapított együttes jelenleg is az ország minden tájáról érkező tekerősök igazi népzenei műhelye, amely hagyományos módon fúvósokkal és énekesekkel egészül ki. A zenekar tagjai azon fáradoznak, hogy a tekerő évezredes kultúrája ne vesszen el nyomtalanul Magyarországon, s az elsősorban Dél-Alföldön honos hagyomány minél ismertebb és elismertebb legyen. Koncertjeiken a hagyományos dél-alföldi parasztzene mellett megszólalnak a zenekar tagjai által készített feldolgozások, történeti énekek, egyházi népénekek és Európa népeinek tekerős dallamai.

Ingyenes program!